Rupjā sāls. Andris Saulītis' Journal
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Tuesday, October 16th, 2007

    Time Event
    10:55a
    Cerams, ka biļetes uz Amsterdamu vēl nav izpirktas
    Nīderlande aizliegs halucinogēno sēņu tirdzniecību

    Tuvākajos mēnešos Nīderlandē tiks aizliegta halucinogēno sēņu tirdzniecība, paziņojusi šīs valsts tieslietu ministrija.

    Lēmums, kas nodarīs lielus zaudējumus sēņu audzētājiem un var skart arī tūrisma industriju, pieņemts pēc tam, kad reģistrēti vairāki ar šo sēņu lietošanu saistīti nāves gadījumi. Fakts, ka visos šajos gadījumos sēnes lietotas kopā ar alkoholu vai kādām narkotikām, valdības viedokli nav mainījis.

    "Sēnes tiks pasludinātas ārpus likuma tāpat kā citas narkotikas. Aizliegumu mēs kontrolēsim, slēdzot veikalus, ja konstatēsim, ka tās tur tiek tirgotas," AP citē tieslietu ministra Ernsta Hirša Ballina sacīto. Viņš piebildis – lai ieviestu šo kārtību, nav vajadzīgs parlamenta lēmums, jo tā esot valdības kompetence.

    Valdība pavēstījusi, ka savu līdzšinējo liberālo politiku bijusi spiesta pārskatīt pēc vairākiem incidentiem, kas saistīti ar sēņu lietotājiem un plaši atspoguļoti vietējos medijos. Martā 17 gadus vecā francūziete Gaela Karofa, kas Amsterdamā bija ieradusies skolu apmaiņas programmas ietvaros, pēc sēņu lietošanas nolēca no kādas ēkas jumta un gāja bojā. Kāds islandiešu tūrists nolēcis no viesnīcas balkona, laužot abas kājas, kāds sēnes salietojies dānis sarīkojis dragreisu kempinga teritorijā, tikai brīnumainā kārtā nesabraucot teltīs guļošos, bet kāds britu tūrists sarīkojis grautiņu viesnīcā, izdauzot vairākus logus un pamatīgi sagriežoties, vēsta BBC.

    Janvārī publicētajā ziņojumā Amsterdamas veselības aizsardzības departaments vēstījis, ka no 2004. līdz 2006. gadam ātrās palīdzības darbinieki devušies uz 148 izsaukumiem, kas saistīti ar sēņu lietošanas sekām, turklāt 134 gadījumos palīdzība bija jāsniedz tūristiem, vēsta AP.

    2007.10.15, NRA

    << Previous Day 2007/10/16
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba