Rupjā sāls. Andris Saulītis' Journal
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Monday, March 19th, 2007

    Time Event
    12:56a
    Kā kļūt par profesoru vai par doktoru LU SZF
    Starp citu, es neuzskatu, ka esmu vājprātīgs tāpēc, ka reizēm skaļi smejos par saviem jokiem vai ko jocīgu esmu ieraudzījis datorā, grāmatā vai kur citur.
    Piemēram, pirms mirkļa tā smējos kādas veselu minūti, pieķerot kārtējā haltūrā vienu no manas programmas pasniedzējiem un atkal tajā pašā kolosālajā grāmatā.

    Pirmais no tiem bija (tiesa, tad vīpsnāju, ne smējos), kad atklāju veidu, kā Latvijas Universitātē iegūt augstāko titulu - profesora grādu, kur galvenais nosacījums - zinātniskās publikācijas. Vajadzīgi tikai pieci soļi:

    1. Kļūstiet par naudas noteicēju kādā fakultātē, nodaļā vai institūtā
    2. Sāciet izdot drudžaini daudz grāmatu savā redakcijā, tērējot tam šo naudu.
    3. Citiem ļaujiet rakstīt rakstus ne garākus par 15 lapaspusēm, bet savējo blieziet vismaz uz 80 un priecājieties, ka pats nosakiet gan raksta garumu, gan kvalitāti.
    4. Tā kā tiek pieprasītas arī starptautiskas publikācijas, tad kādā no šīm grāmatām ieblieziet savu rakstu ne tikai latviski, bet vēlreiz arī angliski. Galvenais nedomāt, ka neviens pasaulē reāli šo rakstu neieraudzīs, jo es nevaru iedomāties nevienu angļu mēles grāmatnīcu - lai cik zinātniska un inteliģenta tā būtu - kura mēģinās pārdot biezu grāmatu ar latviešu virsrakstu viena raksta dēļ, kas angliski. Tas nekas, ka komunikācijas zinātnē pasaulē iznāk padsmit atzīti zinātniskie žurnāli, tajos publicēties mēs nemaz necenšamies (vai nespējam?), kaut gan no tiem jēga lielāka būtu gan Latvijai, gan Eiropai un pasaulei.
    5. Kļūstiet par profesoru Latvijas Universitātē, lai gan manās acīs par provinciālu pagasta kāju.

    Bet otrs prieks, kas ļāva man smieties šajā brīdī LTV 16. stāvā, bija šīs iestādes kādreizējais ģenerāldirektors, kurš, citējot kādu rakstu par publiskajām debatēm, savā citēšanā (un man jāspriež, ka visā rakstā) nav ticis tālāk par raksta pirmo rindkopu. Lūk, šis, savukārt, ir veids, kā tikt pie doktora grāda.
    3:28a
    Gotovs
    19 lapaspuses, 42 atsauces un viens komentārs - tas ir bakalaura darba teorētiskās daļas melnraksts, kas nosūtīts asociētai profesorei.

    P.S. Teorētiskajā daļā neietilpst metodes apraksts.
    P.P.S. Kopā darba apjomam jābūt aptuveni 50 lpp.
    1:27p
    Inese Salmiņa piezvanīja un teica, ka esot ne īpaši labas ziņas no nodaļas par pēdējiem iesniegumiem (kas saistās ar augstskolas pabeigšanu). Lai zvanot pēc diviem uz nodaļu.

    Un ko man tagad stundu sēdēt uz adatām pēc tam, kad līdz puspieciem esmu rakstījis bakalaura darba teoriju???!!!

    Nekur nezvanīšu, braukšu un lamāšos, ja vajadzēs.
    7:24p
    Viss prasa vairāk laika nekā es gribētu.
    10:12p
    Nodot savus principus Brikšes dēļ. Riebjas.

    << Previous Day 2007/03/19
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba