Tomātu reklāma

« previous entry | next entry »
Jun. 17th, 2011 | 07:26 pm

Latviskums.
Kultūra: mūzika, valoda, tradīcijas (arī ēdieni).
Latvijas lauku ainava.
Man ir neizmērojams prieks, zinot, ka Latvijā ir cieņā Latvijas prece. Ka cilvēki zin, ka Užvnieks ir labakais un, kā garšo īsti gurķi. Ta ir daļa no mūsu nacionālās identitātes - mūsu lauksaimniecība, mūsu nepatika pret "Spānijas tomātiem". Brīži pie sulīguma pārpilna galda ir tie, kuros visstiprāk jūtos, kā Latviete. Mūsu virtuvei, varbūt nav pārāk daudz ļoti īpašu, tikai te atrodamu recepšu, bet mums vēl ir ēdienu sastāvdaļu kvalitāte.
Iestarpinājumā: Viegli saprotams paskaidrojums, kāpēc sava dārziņa zemenes ir garšīgākas, kāpēc omes tomāti ir īpaši un virpār kāpēc "konvencionālā" lauksaimniecība ir, prasti sakot, slikta. Īsi un kodolīgi:
http://www.youtube.com/watch?v=4Z1C8VKtLwY&NR=1
Tatad, bez acīm redzamā ekonomiskā pamatojuma Latvijas mazo ekoloģisko lauksaimnieku atbalstam, ir vēl viens, tikpat svarīgs, sekundārs efekts. :)
Mēs varam būt tikpat efektīvi kā LAD, kas, starp citu, tikko ieguvis ISO 9001:2008 - jūjū. Mēs varam - ar savām karotītēm.
Nav jau tā, ka neviens šito nezin! Tak skaidra lieta! Tad kapēc es veltīju pāris munūtes lai par ko tik pašaprotamu uzrakstītu? Lai atgādinātu! Kaut pati sev.

Link | Bļauj! | Add to Memories


Comments {0}