February 2023   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Note to myself- Dārzeņu, garneļu sautējums.

Posted by [info]sjuzi on 2011.02.21 at 12:36
Nepieciešams:
Kartupeļi, 3-5 atkarībā no lieluma;
Burkāni, 2 vidēji lieli vai viens liels;
Puķkāposts, vidēji liela galviņa;
Tomāti, 3 vidēji;
Trikātas siera sniega bumbas ar ķiploku garšu;
Garneles, 150g (man bija saldētas, sālītas);
Saldais krējums, 250 ml (man bija 35%, bet droši var arī liesāku);
Siers, ņēmu parasto Smiltenes Holandes bija kādi 100- 150 g;
Ola, viena;
Sviestiņš burkānu apcepšanai, Santa Maria garšviela kartupeļiem, citronpipari, ķimenes.
Pagatavošana:
Puķķāpostu notīra, sadala gabaliņos un liek sālsūdenī vārīties līdz gandrīz mīksts kļūst. Kartupeļus nomizo un sagriež vienāda biezuma šķēlītēs. Izklāj pavisu cepamtrauku (man ir Rimi akcijas metāla cepamtrauks- veidne), cenšas, lai nav šķirbiņu, tās aizdaru ar maziem kartupeļu gabaliņiem. Uzkaisa vienmērīgi, bez fanātisma, garšvielu kartupeļiem. Burkānus sarīvē, apcep sviestiņā, līdz kļūst zeltaini, liek vienmērīgā slāni kartupeļiem pa virsu. Trikātas siera sniega bumbas klāj pa virsu burkāniem vienmērīgā slānī, diezgan ķēpīgs pasākums, jo lipīgas. Sieram pa virsu vienmērīgi izkārto jau atlaidinātas garneles, garnelēm pa virsu vienmērīgi izkārto puķkāpostu, puķkāpostam pa virsu liek tomātu šķēlītes. Tomātus apkaisa ar citronpipariem un ķimenēm (bez fanātisma). Liek veidni ar kārtojumu cepties 180 grādos, 10 minūtes. Sarīvē sieru, sakuļ olu un saldo krējumu, sieru iemaisa masā. Pēc 10 minūtēm ņem veidi laukā aplej ar sieraolaskrējuma masu, un liek cepties 150 grādu temperatūrā uz 30- 40 minūtēm, bet laiks atkarīgs no tā kāda cepeškrāsns (man ir elektriskā, kas pūš gaisu i no augšas, apakšas), galvenas indikators ir tas vai kartupeļi gatavi.
Vienkārši pagatvojams, gards, gana diētisks. Garneļu vietā var likt, piemēram, vistas filejas gabaliņus, vai malto gaļu, kas gan iepriekš jāapcep, garšvielas jāpievieno utt.. Kabaču sezonas laikā liku kabaci, tad sautējums sanāca dikti sulīgs. Vienvārdsakot var izpausties pēc sirds patikas :)

Reply to this entry:

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: