siroko

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Ja sievietes izsakās labi par sievietēm, viņas ir vīriešu nīdējas. Mīliet sievietes, kuras sit savas mātes.
* * *
Vai sekss (ar pieskaršanos) patiešam sākas pirmsskolas vecumā un ir uzskatāms par normu?
* * *
gudrākais puisis ever ir [info]chatillon
* * *
Man šeit nav neviena drauga. Neviena.
* * *
Es mēdzu sapņot par Meksiku. Atveru acis labi plaši un sapņoju. Man gribētos lielu ģimeni un daudz draugu. Un kad es atveru acis sapnim, es pēkšņi atrodos Meksikā. Varbūt Brazīlījā? Ķīnā noteikti nē. :)
* * *
Kā atpazīt mīlestību? Nu kā? Vai katram pienāk mīlestības atpazīšanas brīdis?
* * *
Sajutos šeit patiesi mājīgi.
Mazliet palasīju ieteikto un ievēroju interesantus rakstus. Bet pats interesantākais ir tas, ka tik daudzi raksta interesanti.:)
Atklāti sakot, es pati kautrējos kādu reģistrēt kā draugu (patiesībā es to nemaz neprotu).
* * *
Kuru no Jums lai izvēlas par draugu? Lūdzu, piesakieties paši. Varbūt iesakiet?
* * *
Pirmā receptīte. Šoreiz bez bildītēm, jo franču zupiņa jau apēsta.
Sastāvdaļas:
• 2,51 vistas buljona
• 1 kg sīpolu
• 50 g sviesta
• 30 ml olīveļļas
• 1/2 ēd. k. cukura
• 3 lauru lapas
• 3-4 timiāna zariņi
• 1 ēd. k. miltu
• 100 ml sausa sarkanvīna
• 100 ml sausa baltvīna
• 1 bagete
• 200 g Ementāles vai Grijēras siera (pavārs gan to neminēja, jo Latvijas sierus nepazīst, bet var aizstāt ar Holandes sieru)

Pagatavošana:
1. Sīpolus sagriež nelielos gabaliņos.
2. Katliņā ielej olīveļļu, ieliek sviestu, uzkarsē.
3. Tad ieber sīpolus un uz mazākās iespējamās uguns lēni sautē, līdz sīpoli gandrīz gatavi. Tas ilgst aptuveni 20-30 minūtes. Nedrīkst apdedzināt!
4. Sīpoliem pieber cukuru un joprojām uz vismazākās uguns maisot grauzdē kādas 10 minūtes — sīpoli karamelizēsies.
5. Sausa timiāna zariņus sasien buntītē un iemet katliņā (vēlāk būs viegli buntīti no katliņa izņemt), pieliek arī lauru lapas, samaisa un divas trīs minūtes pakarsē.
6. Sīpoliem pieber miltus, kārtīgi izmaisa.
7. Tad pielej baltvīnu un sarkanvīnu un izmaisa, mazliet palielina uguni un vāra vēl aptuveni 20 minūtes.
8. Katliņā iekāš iepriekš izvārīto buljonu, pieber sāli, svaigi maltus piparus.
9. Pavāra vēl 20 minūtes, izņem timiāna saišķi
10. Zupu ielej karstumizturīgās porciju bļodiņās, uzliek uz plāts — tā vēlāk būs vieglāk izņemt karstos traukus no cepeškrāsns.
11. Kamēr zupa vārās, bageti sagriež šķēlēs un 200 grādu temperatūrā cepeškrāsnī apgrauzdē, līdz šķēles brūnas.
12. Katrai zupas porcijai uzliek virsū grauzdiņus.
13. Pec tam uzrīve sieru.
14. Trauciņus liek cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā un karsē aptuveni 8 minūtes, līdz siers izkusis.
15. Gatavu zupu bauda kopā ar baltvīnu.

Kā vārīt buljonu!
• Žans Marks Bordenave iesaka buljonam ņemt 5 litrus ūdens, 2 sīpolus, vienu puravu, vienu papriku, 4 krustnagliņas, 3 lauru lapas, 4-5 melnos piparus, 4 vistu spārnus. To visu liek katlā, strauji uzvāra, nosmeļ putas un tad uz mazas uguns vāra, līdz vista un dārzeņi ir mīksti. Neizmantoto buljonu liek saldētavā un sasaldē citai reizei.

Gatavo Žans Martos Bordenave, restorāna Ratatui šefpavārs

Pagatavošanas ilgums divas stundas četrām personām.

* * *
Es šeit tikko esmu piereģistrējusies. Mani ļoti apbēdināja varmākas komentārs pie iepriekšējā ieraksta. Kāpēc vīrieši ir tik skarbi pret jaunām, glītām sievietēm? Un kāpēc tā var nākt un rupji izrunāties? Kāpēc?
* * *
Labdien. Ļoti ceru ar viesiem sadraudzēties. :))))
Mazliet par sevi:
ēdu izsmalcināti, dzeru ļoti maz un izmeklēti, ģērbjos ar sapratni, guļu sārtā satīnā.
Šeit vēlos publicēt smalko recepšu krātuvīti. Iespējams, ka sniegšu padomus arī daudzos citos sasāpējušos jautājumos, nu, kā jau visi. :) Jā, esmu jauna, lai sniegtu padomus, bet jūs jau arī neesat nekādi večuki.
Pagaidām bučuki un ahoi. :)))
Lūdzu, nāc man draugos. Jā, tieši Tu. :)
* * *