sarma-karma - Vai labi būt vientuļam [entries|archive|friends|userinfo]
sarma

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Vai labi būt vientuļam [Jun. 4th, 2009|02:46 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Agnese Krivade saka, ka vientulība ir ne vien sociāla, bet arī ekonomiska problēma un aicina politiķus, organizācijas pievērsties šim jautājumam. Viņa atsaucas uz virkni faktiem, kas pierāda, ka vietuļniekiem līp klāt vairāk dažādu slimību, viņi saražo vairāk atkritumus, patērē vairāk enerģijas, galu galā - veicinājuši nekustamā īpašuma burbuli Latvijā. Protams, visi vientuļnieki bēdājas.
Tā nu nolēmu apskatīties, kā ir ar mani pašu. Pārsvarā jau neesmu viena. Mēdzu uzturēties 3 dzīves vietās, kur vienmēr ir vēl vismaz viens cilvēks.
Elektrība: Kad esmu viena, daudz vairāk ļaujos pārdomām vakarzemes stilā un gaismu ieslēdzu tikai vannas istabā.
Pārtika-> atkritumi: Kad esmu viena, pietiek ar vienkāršu, bet tomēr gardu un skaisti izdekorētu maltīti, taču, ja taisu ēst vismaz 2iem, trauku kaudzes, iepirkumu maisiņi, patērētā sava un elektro enerģija un gāze ir daudz lielākā.
Alko: Viena es nedzeru gandrīz nekad. Kad biju jaunāka, veicu eksperimentu, vai un kā alko lietošana ietekmē radošo domu. Izmantoju laiku, kad mājās biju viena, lēnām izdzēru 150 gramu balzāma (viena) un ar papīru un pildspalvu rokās gaidīju, kas notiks. Secināju, ka mūza parādījās, taču turpmāk šādu taktiku neizmantoju (protams, esmu ievērojusi, ka mani senie dienagrāmatu ieraksti, kas tapuši, sajaucities nelielam daudzumam alkohola, asaru un ilgām pēc kāda cilvēka ir līdz skarbumam skaistāki par citiem. Vēl viena mēdzu dzert gadījumā, kad palicis pāri vīns no iepriekšējās dienas, jo vaļā atstāts tas ilgi tāpat neglabājs.
Kontaktu kvalitāte: Vientuļniekiem mēdzot būt ļoti daudz dažādu kontaktu, taču tā dēļ viņi vēl vairāk mēdz noslēgties savā pasaulē. Muļķības! Tik atvērta, draudzība un acīs skatoša esmu bijusi tikai tad, kad esmu bijusi viena.
Protams, ka cilvēks nav vietuļa sala. Ilgošanās salikt tos pirkstiņus kopā darbina dzenrata kuģi. Tai pat laikā, cilvēks ir egoistisks dzīvnieks, kam laiku pa laikam nepieciešama vientulība, lai nenodarītu otram pāri. Mēs taču zinām, cik kaitinoši ir sastrēgumi!
Gaidu un meklēju kādās 3 dienas vientulības
LinkLeave a comment