Sadzīves ainiņas un tamlīdzīgas garlaicības -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Maijs 24., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:51
Piektdien vīram bija dzimene. Pirmo reizi mūžā taisīju pārsteiguma ballīti. Man, kura melot, mānīties un noklusēt patiesības nekad nav īsti pratusi, šo plāniņu paturēt noslēpumā izrādījās pārsteidzoši viegli. Nu nekas jau Tāds arī nebija saplānots - tik tuvāko radu pārsteigumierašanās pie mums dz.d. vakarā. Vienalga kopā paprāvs pulks esam - 19 cilvēki bērnus ieskaitot. Bet nu ņemot vērā, ka bijām māsām vēl parādā Meksikāņu un Spāņu vakariņu pasākumus, un jaunākā māsa nākamnedēļ lido prom uz štatiem, tad nu te ar parastu rasolu un cepeti cauri tikt nevarēja - nācās vēl visādus nachos, fajitas, sangrijas utml. receptes meklēt un gatavot. Sanāca beigu galā diezgan stresaina man tā diena, jo viss, kā parasti, uz pēdējo brīdi. Neko jau arī iepriekš baigi nevarēja ne sapirkt, ne sagatavot, lai nerastos aizdomas dažam labam. Par laimi vīramāte varēja pieslēgties un visu dienu ar Emmu darbojās, kamēr es pa virtuvi. Protams, ka viss nesanāca gluži tā kā es biju iecerējusi, taču galvenais, ka pārsteigums izdevās! Vīrs neko nenojauta. Ienāca pa durvīm, sāka brīnīties, ka māja izdekorēta ar karodziņu virtenēm, un tad aiz stūra leca ārā atbraukušie radiņi :)
Bardaks jau pamatīgs ar visu to pēdējā brīža ņemšanos. Šādiem pasākumiem ērtāk laikam tomēr būtu, ka virtuve ir atsevišķi, vai vismaz nostāk, nevis tieši viesiem deguna priekšā. Bet, no otras puses, tad es vispār nevienu viesi nebūtu redzējusi lielāko vakara daļu. Njā, un jūt arī normālu sēžamo trūkumu mūsmājās (ir vecs pussalūzis dīvāns un joprojām iepriekšējās īpašnieces atstātā metāla karkasa vienvietīgā gulta, un daži virtuves krēsli). Neko darīt, dzīvokļa jautājumus risināsim pēc Amerikas brauciena un jaunas mašīnas iegādes.

Bet tā, ja nebūtu tā meksikāņu/spāņu parāda un arī pašai vēlme pārmaiņus pēc atslēgties no bērnkopības un līdz elkoņiem iegrimt ēdienu gatavošanā, tad noteikti ērtāk un, ļoti iespējams, arī lētāk, būtu tādu pārsteiguma ballīti "autsorsēt", vai nu dodoties uz kādu krodziņu, vai arī pasūtot gatavu ēdienu mājās.

Toties tagad līdz pat Emmas vārda dienai paturēsim karodziņu virteņu dekorācijas - vēl nedēļu svētku sajūtās varēsim dzīvot.

(iepūt)


> Go to Top
Sviesta Ciba