rxx
rxx
:...::.:..::

Maijs 2005
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

rxx [userpic]
video

Konkrēts jautājums: kāpēc Latvijā netiek filmēti normāli klipi??? Tiešām šadu jautājumu nākas uzdot, jo pēdējā laikā Latviešu populārās mūzikas dzīvē pēdējā laikā nav bijis redzams gandrīz neviens normāls un kaut cik sakarīgs klips. viss sākās ar to, ka tikko no karaokes nometnes izlīdusī Ella kopā ar savu draugu Miku Ozoliņu (aka Mikucu) nolēma nofilmēt filmiņu savai ne pārāk labajai dziesmiņai "Vēlreiz" (vispār uzskatu, ka šī dziesma nav pelnījusi šo nosaukumu, jo tāds jau bija slavenai Jumpravas dziesmai), klips iznāca samērā švaks - it kā mēģināts baigi stilīgi (tā kā ārzemēs), bet sanāca galīgi garām, jo izpratnes par stilu nav nekādas. Un nevar taisīt to par ko nav ne jausmas, tā arī klipa problēma - klišejvieda kadri (izskatās vidēji), kas redzēti jau citur, bet jaunam režisoram jau varētu piedot, taču klips nebija veidots vienā stilā vai vidē, tādēļ tas uzliek papildus atbildību par to, kā izdosies šos stilus/vides apvienot, Mikucs to neizturēja un viss tur aizgāja galīgā putrā. Ja viņš būtu palicis pie viena no sevis jau paņemtajiem stiliem (pieņemsim, ka neko citu nevar izdomāt), tad klips būtu iznācis samērā lēts, bet ne tizls. Tā kā klips ir lēts arī šobrīd, šis būtu labāks variants. Jā, un starp citu, tas kantainais retro mikrofons tur galīgi neiederas, lai arī ir diezgan skaists.
Nu ķersimies klāt klipam pēc kura noskatīšanās rakstu šo te.
Nu mūsu jaunais britpopa ārtists Detlefs arī ticis pie filmiņas! Jā, nu viņš tagad ir viens no spices māksliniekiem, kas piezīdies pie Mikrofona pupa. Jā, parasti jau viss, kas nāk no Mikrofona bija diezgan labs un tā bija kaut kāda zināma kvalitāte (piem., Tumsa, Bth, Prāta vētra u.c.), taču šis nav no tiem gadījumiem. Tā nu klipa priekšāstādīšana notika Ltv7 raidījumā 'Sems' šodien ap 17. Uz to bija atnācis pats mākslinieks, kurš mēģināja atbildēt arī uz ne pārāk profesionālo vadītāju jautājumiem, taču pēc klipa parādīšanas bija jau pazudis, laikam aizlaidies.. ;) Nu tad par pašu klipu! Tas filmēts dziesmai 'The time has come' (kaut kā visu laiku asociējas ar Prāta vētras 'Before the time has come to leave you', bet tas tā tikai man), kaut arī apakšā varētu būt pilnīgi jebkura dziesma, jo ar klipa sižetu dziesmai nav pilnīgi nekāda sakara.. Filmēts esot kaut kur uz Čaka ielas, bet tas nekādu lielo lomu šeit nespēlē. Visa būtība ir tajā, ka varonis visu laiku iet pa ielu un dzied savu mazo dziesmiņu, ik pa brīdim varam vērot kaut kādas neona gaismas un tad jau atkal pats - Detlefs. Nekādu morāli vai stāstu tam visam apakšā neatradu un varbūt tāda nemaz nav.. Taču atceros, ka pirms kāda laika Detlefs bij iekļuvis kaut kādā avārijā, kur, kā atceros, tika sadauzīta kaut kāda baigi dārgā policijas mašīna, kurā atradās laboratorija, iespējams, tam ir kāds sakars ar klipu, iespējams, nav taču toreiz tā arī bija Čaka iela..
Abi šie klipi nav labi, taču Detlefa klips ir nesalīdzināmi labāks, jo viduvēja režija un vienkāršība ir labāka par klaju bezgaumību..
Jā, jūs varat teikt, ko gribat - no sērijas 'par gaumi nestrīdas' utt., bet atcerieties - es uzskatu, ka par gaumi nestrīdas tikai tie, kam tās nav.
Jā, un ja jums ir patiešām kas ko tiekt tad laipni lūdzam komentāros!

Comments
(Anonymous)

hehz.. nju jaatziist ka klips tieshaam ir vienkaarsh un gribeetos nedaudz vairaak redzeet paareejo grupu.. bet viss jau ir atkariigs no $$$ un prieksh pirmaa klipa.. nu man liekas ka skaisti ;)

skaisti jau ir.. bet mikrofons tomeer vareeja biskji piemest..