Rihards P. ([info]rp) wrote 28. Jūnijs 2008, 22:07
Esmu veiksmīgi migrējis no OpenSUSE 10.3 uz OpenSUSE 11.0 uz sava Acer Aspire 5520, no kura arī tagad rakstu šo postu, kā jau visus iepriekšējos. Tā vietā, lai vienkārši apgreidotos, izdomāju, ka tomēr graušu visu nost un likšu pa jaunu virsū, līdztekus arī atvadoties no savas mazās 5 gb XP partīcijas. Nu, lieki nerunājot, suse 11.0 ar jauno KDE 4 ir tīrais eyecandy. Ar Compiz desktopa efektiem izskatās tik pat labi, ja ne pat labāk par WinVistu, tikai, par laimi sev piesavinoties daudz mazāk resursus. Komplektā mums nāk 3. Firefox, un kaudze standarta suses paketes (openoffice, ktorrent, k3b burneris, amarok pleijeris, lai minētu visbiežāk lietotās).

Protams, kā jau tas ir normāli ar Linux klēpjdatoriem, viss pa taisno negāja, ja nu vienīgi ethernets, touch pads un web kamera (par modemu pofig un par firewire vēl nezinu) Joka pēc uzrakstīšu, kā, tomēr visu dabūju gatavu.

Par brīnumu, out-of-the-box uzreiz gāja arī skaņa. Ar iepriekšējām OpenSUSE relīzēm tā nebija. Tik un tā ieteiktu uzlikt jaunākos ALSA draiverus, ņemot vērā, ka mikserī pieejams tikai regulēt Master wolume un PCM, jeb windows valodā - Wave. Ne mikrofons, ne line in, par spdif nerunājot, un tas man kā mūziķim galīgi neder.

Par video - man ir onboard GeForce 7000, līdz ar to linukss mēģināja ielādēt nvidia moduli, kas viņam ne īpaši labi izdevās. Protams VESA iet, bet tas nozīmē nē 3d akselerācijai, līdz ar to Compiz efektiem un nē laptopa dabiskajai izšķirtspējai, kas ir 1280X800. Vesa var max 1024X768. To var atrisināt novelkot jaunākos linux draiverus no nvidia mājas lapas. Ja instalē no rokas, kā es to darīju, tad jābūt pie rokas arī kerneļa pirmkodam. Bet nVidia mājas lapā arī rakstits, kā to izdarīt ar YAST2.

Wireless - pati suse sākumā uzlike virsuu Ath5k moduli, kas ir domāts Atheros čipu kartēm, bet nu tas attiecas vairāk vai mazāk uz ārējajām wifi kartēm. Tā kā klēpjdatoram, protams ir iebūvēta talkā jāņem ndiswrapper, kuru smuki arī caur YAST'u īpaši nečakarējoties var novilkt. blacklistojam ath5k moduli un palaižam kartes windows draiveri caur ndiswrapper un visam tā kā vajadzētu iet no rokas.

Tās tā kā būtu tās visvajadzīgākās fīčas. Nu protams vēl latviešu rakstība, kuru uzlikt ir elementāri. Un normāls linux desktops ir gatavs.
 
( Read comments )
Post a comment in response:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: