- Boti
- 10/18/07 10:02 pm
-
Vārīti kartupeļi un stroganovs. Vai arī plovs ar soļanku. Vai arī makaroni ar maltās gaļas merci. Vai arī griķi ar šniceli. Vai arī dārzeņu sautējums ar kāpostu tīteņiem. Vai arī heks ar rīsiem. Vai arī liellopu aknas ar kartupeļu biezeni. Vai arī karbonāde franču gaumē ar auksto zupu. Vai arī vārīti pelmeņi ar harčo. Piedevās biešu salāti. Vai arī marinēti gurķi. vai arī ķirbji. Vai arī štovēti kāposti. Vai arī kompots un kefīrs.
Padomju laika virtuve. Kompleksās pusdienas pa 2lati. Smagas kā kirpič. Tā ir neaizmirstama diena. Ar skaļām atraugām un gaidām. Ar rāmu soli un vaidiem. Ar treknu sūdu melnā krāsā. Ar sūdu, kas kā spridzeklis izšķīst pa visu podu un runā по-русски un smird pēc kanalzācijas trubām, beigta kaķa un varbūt pat sātana. Un nedomājiet vakarā dzert alkoholu. Jo rīt no rīta būs diareja un pohas. Kāpēc tā notiek? Tāpēc, ka ēdiena gatavošanā tiek taupīta eļļa. Eļļa, kas ir vitāli nepieciešama, lai lubricētu kuņģa un zarnu sieniņas un veidotu normālu gremošanu. Viss tiek vārīts un vārīts, mazliet apcepts ar ūdeni un milzīgā katlā sautēts, un pēc tam pārliets ar mērci. Vainīgi ir boti.