burtu dejas - joprojaam mushas [entries|archive|friends|userinfo]
puuc

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

joprojaam mushas [25. Feb 2011|20:45]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Shodien man galvaa dziivo visi aizgaajushie. Saakot ar vecmaaminju - muusu saulainaas briivdienu brokastis ar no amerikas atsuutiito Folgers kafiju un SPAM shkjinjkji, kas man nemaz negarshoja, ar uz palodzes nogatavinaatiem tomaatiem, kas bija nu tiiiiik garshiigi, ka laviijos pa kluso un shad tad kaadu apeedu taapat, sleepjoties aiz biezajiem aizkariem, ar m&m's un Cadburries shokolaadeem Jaunajaa gadaa un ar staastiem par to, kaa vecmaaminja buudama maza uzvilka kumelju uz jumta oranzheeriju un dabuuja no mammmas pa kaklu pavisam dikti. Atceros, kad pirmo reizi pajautaaju vecmaaminjai , cik vinjai gadu - man bija kaadi 5? un vinja man atbildeeja 82...man likaas ka daudz...atceros dienu, kad nomira Bimbo, mans beerniibas suniic, kad braucu maajaas ar riteni un ieraudziiju asinis uz trepeem un domaaju, ka kaut kas ar vecmaaminju, bet ienaakot dziivokliii ieraudziiju ar palagu paarklaatus divus virtuves kjebliishus...atceros, kad glaabu maltaas galjas meerci, jo vecmaaminja vairs iisti labi neredzeeja un puse meerces galjas bija jeela, negribeeju, ka teetis dusmojas. Un atceros to vecmaaminju, kas lika rulljus katru otro dienu, kas lika ilgviljnjus un kraasoja zili lillaa matus 900 gadu vecumaa. Man tikai zheel, ka man bija trakie pusaudzha gadi, kas sakrita ar 90tajiem, kad nebija naudas mums, bet visiem apkaart man skolaa bija un es biju nikna uz visu pasauli par to ka taa...un kliedzu un laadeejos un mans ieksheejais niknums bija tik nevaldaams, ka dariija paari manai lieliskajai vecmaaminjai, kas pat nebija man iistaa vecmaaminja, lai gan iistaakas nemeedz buut. Es tevi miilu dikti, joprojaam, vecmaaminj...
Man shodien galvaa Uldis - muusu trakaa iepaziishanaas Citaa operaa, vinjam muguraa bija Armijas trencis ar taam skaraam uz pleciem, peekshnji nezinu kaa sauc. Un meees konstateejaam, ka abi neslikti dziedam. Peec tam muusu pirmais skuupsts uz skatuves...likaas, ka taa vienkaarshi jaabuut, tas tik ljoti iedereejaas. Un tad paaris gadi peec pirmaa skuupsta...muusu trakaas naktis, celjojums ar stopiem uz Balviem Jaanju naktii, un Ulla manaa veederaa. Vinja iiszinjas - miilu juus, manas zilaciites. Boulings, un viss viss viss, Elizabetes ielas dziivoklis, rokeru basketbolsu n katra reize, kad mees dziedaajaam kopaa. Un zaljpeleekbruunaas acis (ak es, daltonikje)
Man shodien galvaa Freimis - speele Latvija un sasodiits, nu kaa tu vari zinaat cik varzhu sugu ir Latvijaa un to, ka Matiis Kaudziite bija ratinjmeistars, shautrinju speeleeshana tikai taapeec, ka Freimim neviena jeedziigaaka ar ko speeleet nebija, muuzhiigais balzaams sev pasham ieliets aiz baara " Vilkos" un apmainiishanaas ar laipniibaam - stulbais stulbenis. Duraku speeleeshana ar Ullu un Pepes lamaashanaas uz chegi, taa gan ir viena kashkjiiga daama. Piipeeshana aaraa uz palodzes, Maartinjdiena Sarkanaa...un vissvaigaakaas atminjas no augusta, kad tikai garaam skrienot ielaviijos " Vilkos".

Paaraak daudz domaaju par vinjiem visiem, varbuut man arii laiks?
Linkir doma