silence is sexy - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Jūnijs 30., 2008


[info]putnupr22:45 - re ku
• Krustmātes Renātes krēmšnites
• 19.12.04 22:51
• Kapāta mīkla:

- 2 glāzes miltu un 250g margarīna sakapā putraimos ar 3/4 glāzes ūdens, kam pievienota tējkarote miltu vai etiķa. Saveļ gabalā. Mīklas gabalu ieliek ledusskapī uz 3-10 stundām.

(Paskaidroju, kā to darīt: vakarā apsēžas pie televizora, uz liela dēļa uzber miltu kaudzi, uzliek gabalos sagrieztu margarīnu. Der tikai cietais, cepamais margarīns, kas pakās, nevis tas smērējamais uz maizes. Ar garu, asu nazi sāk kapāt margarīnu kopā ar miltiem, sataisa tādu kā vulkānu ar krāterīti, krāterītī pa druskai lej iekšā to ūdeni un tik kapā un kapā, un allažiņ atkal savelk vulkāniņu, atkal ielej ūdentiņu, un tā tikmēr, kamēr jums izveidojas tāda kaudzīte ar "putraimiem", kas ir mazi, ar miltiem aplipuši margarīna gabaliņi, nu tādā rīsu graudu lielumā apmēram. Kapāšanai jānotiek viegli, mīklu nedrīkst saspiest, kad "veļ gabalā", tad arī vieglu roku, nesaspiežot, tik tā, lai turas tas gabals kopā. Uz nakti ieliek ledusskapī, nākamā rītā var cept)

- Gabalu sadala divās vienādās daļās un katru izrullē plāni, cepamās pannas lielumā.

(Tas visgrūtākais. Jārullē uz pergamenta, jāmēģina uzreiz dabūt puslīdz tā pannas forma, tad uzmanīgi klāj vai kā citādi dabū uz pannas, kur malas sanāk pa platu, tur noplēš un pielāpa plānākās vietas. Panna praktiski nav jāsmērē, jo mīkla ir ļoti trekna. Cep karstā krāsnī gaiši brūnas. Pa vienai. Uzmanīgi noslidina no pannas uz pergamenta. Vēl siltām plāksnēm apgriež cakainās malas, tā lai abas plāksnes ir vienādi lielas. Nogrieztās malas pēc atdzišanas sakapā drumstaliņās.)

Krēms:

- milti 1 ēdamkarote ar kaudzi
- kartupeļu milti 1 ēdamkarote ar kaudzi
- cukurs 4-5 ēdamkarotes
- olas 2 gab.
- piens 1,5 glāzes
- sviests 150 g
- vaniļa pēc garšas

Abas olas sakuļ ar cukuru. Pienā iemaisa 1 ēdamkaroti miltu un kartupeļu miltu. To sajauc ar sakultajām olām un vāra ūdens peldē, kamēr sabiezē. Kad putra atdzisusi, pievieno vaniļu un 150 g saputotu sviestu. Visu masu kārtīgi sajauc.

(Man tak nebūs jūs jāmāca, ka milti papriekš iemaisāmi nelielā piena daudzumā, tad pamazām pienu lejot klāt. Citādi kunkuļi vien sanāks. Tai karstā ūdens peldē dūšīgi jāmaisa un jāraugās, lai nesaiet gabalos. Un lai nepaliek par biezu. Kas ir sakults sviests, to, jādomā, zina katrs. Tas nekādā gadījumā nav sildīts sviests, vislabāk atstāt sviestu uz nakti istabas temperatūrā un tad būs viegli kuļams.Es vispār parasti taisu mazbišķ vairāk tā krēma.)

Noslēgums:

Krēmu iesmērē starp izceptajām plāksnēm, mazliet atstājot, ko uzsmērēt virsējai plāksnei. Sakapātās drumstaliņas no plākšņu malām sajauc ar pūdercukuru un uzkaisa pa virsu.

Griež kvadrātiņos, nelielos.

Un kūka gatava ekstrā fein!

Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.

> Go to Top
Sviesta Ciba