and black snow came and black snow stayed and froze the ocean out of love

June 2nd, 2011

10:42 am

Viņš atmodina Viņas iekāres nezvēru, Rafaels- es lasu Viņas grāmatā. Kad viņš kārtējoreiz aiziet, nezvērs paliek. Viņa to iztēlojas krātiņā, kas iekārts garā metāla ķēdē līdz pat Viņas vēdera lejasdaļai. Nezvērs šaudās savā sprostā, sitas pret režģotajām sienām, un Viņa ielaižas gadījuma sakaros. Pēc tam no rītiem Viņas galva ir blāva, caurspīdīga. Kaut kur šķebina. Viņa īsti nezina kur, bet kaut kur Viņā iekšā noteikti šķebina. Viņa apskauj savus plecus, iekrampējas pati savā miesā.

Viss parastais ūdens ir bezgaršīgs. Viņa to zina. Tas ūdens, kas aizskalo dienu vienu pēc otras, aizskalo projām. Tikai tā sajūta, Rafaela auguma sajūta. Kad liekas, ka visi viņu izciļņi un iedobes iegulst viena otrā, visas šūnas ideāli sader, un nav nevienas šķirbas, pa kuru starp viņiem iezagties Dzīvei.

12:28 pm

Es atrodu beigtu putniņu Viņas pagalmā. Viņš ir aizmidzis. Mēs visi esam aizmiguši. Es izroku viņam bedrīti. Savādi, cik laipni uzņēmīga pret visu ir zeme. Viss tajā pazūd, putniņi, dzīves. Es beru ciet bedrīti un jūtu, kā manās rokās skrabinās dzīvība. No pleciem līdz pat pirkstu galiem. Kā pussimts grauzējpeļu. Tik spēkpilna, tik dziļa dzīvība, kā pavasara upe. Savādi ir justies tik nepielietoti dzīvai.

Uz Viņas kāpnēm sēž Henrijs.
Tev vajag kaut kur aizbraukt, viņš saka, kādā ceļojumā.
Paldies, man tepat ir nekā.

Uz lāpstas putniņa mazās kājas stāvēja gaisā kā divi smalki žagariņi. Es aizeju uz tualeti un izvemju brokastis. Kukurūzas pārslas ar pienu.

Powered by Sviesta Ciba