psiho_analitike - [entries|archive|friends|userinfo]
psiho_analitike

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 18th, 2013|02:26 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Es nespēju saprast atsevišķu latviešu aprobežotību attiecībā pret cilvēkiem no citām zemēm.
Tikko biju Jelgavā, vienā kafejnīcā. Gāju gar leti, lai izvēlētos, ko ēdīšu pusdienās. Ar vienu aci pamanīju divus ārzemniekus, es gribētu teikt - brīvdomātājus, pat mazliet vilka uz hipiju stilu. Vīrietis un sieviete. Abi ļoti neraksturīgi vidējam latvietim, nevis glīti nostājās rindiņā, kā bērnībā mamma vairumam bija mācījusi, bet gan izklaidīgi, mazliet haotiski staigāja gar leti, savā starpā sarunājoties, šad tad viens no viņiem brīvi atspiedās pret kolonnu, kamēr otrs izvēlējās pusdienas.
Tā kā es esmu cilvēks, kas stāv un krīt par citām kultūrām un pilnībā pieņem to atšķirības un labprāt arī uzturās to tuvumā, man nelikās nekas sevišķs, ka cilvēki izskatās, runā un varbūt izturās savādāk un vispār atrodas Jelgavā, jo man atklāti sakot, šeit ir nācies reti redzēt kādu no citām valstīm, taču - nu un.
BET...... Tas, ka man tas ir ok, nenozīmē, ka tas ir okay tur strādājošajām pārdevējām.
Es devos samaksāt par savām pusdienām, kad sadzirdēju abas pārdevējas sačukstamies:"Tu uzmani tos abus, viņi tur abi klīst gar to leti!"
Man bija tāds - da fak? Seriously?
Divi cilvēki, pieņemu, ceļotāji, caurbraucot, ieiet kafenē, lai paēstu un sasildītos, bet tāpēc vien, ka viņi izskatās citādāk nekā ierindas klients, kas apmeklē šo lepno ieskrietuvi, tāpēc automātiski jāuzskata par zagli vai personu, kam jāpievērš lielāka vērība?!
Tie cilvēki pēc tam paņēma normālas pusdienas, par kurām arī samaksāja, man tikai gribējās mest ar pilnu kolas pudeli tai meitenei, kas viņus apkalpoja, lai izdzēstu to aizdomu, nelaipnības un šaubu izteiksmi viņas sejā.
Šādos brīžos man ir kauns par latviešu mentalitāti.
Es vispār pat negribu domāt, kā reaģētu mazpilsētu iedzīvotāji ieraugot tiešām no kādas eksotiskas valsts atbraukušu personu.
vienkārši liels FUI.
linkpost comment