psiho_analitike - [entries|archive|friends|userinfo]
psiho_analitike

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 25th, 2009|02:11 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[music |MM - Beautiful people]

man ir slinkums rakstīt, tāpēc es labāk vnk uzrakstīšu recepti labām vakariņām
*
nu tātad, kādi produkti būs vajadzīgi mērcei
- saldais krējums tajā mazajā paciņā, es ņemu 35 % [neņemt Lāsi, antireklāma]
- ananāsu ripiņu kompotu - nekādā gadījumā neņemt jau sagrieztos gabaliņus. tikai ripiņas
- vistas filejas divas būs pietiekoši
- karijs
- vistas garšvielas
- čuč čuč kartupeļu cietes. ja nav, derēs arī milti

kas jādara?
Paņem un nomazgā no pannas vakarvakara piedegušo cepto kartupeļu atliekas. Nosusini ar dvieli. Liec pannu sildīties, uzlej eļļu. Pa to laiku jau ir sagriezta vistas fileja maziņos gabaliņos. To pašu izdara arī ar ananāsu ripiņām. Vistas filejas gabaliņus bagātīgi pārkaisa ar kariju un vistas garšvielām un bik  sāli. Labāk lips klāt, ja pirms bēršanas, gaļai pārpilinās pāri bik eļļu. un tad purina pa virsu garšvielas un ar roku apmīca. Kad tas izdarīts, gāž uz pannas un cepj kamēr gaļa gatava. Pēc tam piegāž klāt ananāsu kompota sīrupu un dod laiku vistas gaļai ar sīrupu sapazīties. kad sīrups vistas klātbūtnē jau paliek karsts un sāk burbuļot, ballīti papildina ar sagrieztajiem ananāsu gabaliņiem. un šito visu pasākumu uz mazas uguns silda kadas 5 - 8 min, kamēr ananāsu gabaliņi paliek mīkstāki. Nu un pēc tam gāž klāt visu saldo krējumu. Tad paņem krūzi - tajā iegāz vienu lielo karoti kartupeļu cietes un uzlej pa virsu aukstu ūdeni. līdz puskrūzei būs labi. un izšķīdina to. kad pannā viss jau burbuļo, piegāž cietes un ūdens maisījumu mērcei, kamēr tā paliek bieza. ja nav pietiekami bieza, uzjauc atkal to pašu un pielej mērcei, kamēr liekas pietiekami bieza. VISS.
pasniedz kopā ar kartupeļiem vai rīsiem vai jebko citu, kas patīk
ir ļooti garšīgi! un tā mērce visgaršīgākā ir tieši tad, kad atdziest. tikai uzmanīgi - kad piesēdīsies pie pannas, tur arī paliksi, jo garša ir fantastiska arī pēc stundas divām :))
tā kā labi pieēsties! :)



linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]alisio
Date:November 25th, 2009 - 02:06 pm
(Link)
tu varētu rakstīt pavārgrāmatas. es noopirktu, nopietni. n tikai dēļ receptēm, bet dēļ rakstīšanas veida. (y)
[User Picture]
From:[info]psiho_analitike
Date:November 25th, 2009 - 04:13 pm
(Link)
ahhh, paldies, vakar bija iedvesma :))