[info]prudentia wrote
on May 7th, 2009 at 10:53 pm

bez konteksta

Labāk klusums un neziņa par to ko Tu domā. Par to, ka Tev arī nav viegli. No tā man vieglāk nekļūst.
.Jā. Un atkāpei no konteksta
Esmu atgriezusies filmu maratonā:

- The sixth sense -
Pārdomām un emocionālam vakaram. Visvairāk aizrāva emocionālā aktierspēle - mazais deviņgadīgais puisēns tēlā iejutās uz 10 un visdziļākās iekšējās mocības atspoguļoja tik perfekti, ka tās sāka mocīt arī mani.
- The Pianist -
Emocionālai sevis mocīšanai par netaisnībām otrā pasaules kara laikā. Īpaši rekomendējama uz jūtīga noskaņojuma stīgas. Tad šī filma ar dzīves dziļajām netaisnībām un cilvēka neierobežotā ļaunuma un sāpju izpausmēm šo štīgu pilnīgi noteikti pārraus. Gluži kā manējo vakar, kad nobēdzinot kārtējo cigareti, asaras ripoja neatskatoties uz to, vai gribu tās vai - nē.
- Son of Rambow -
Smiekliem. Noteikti Smiekliem. Divi mazi kontrastējoši puikas - klasiski: kārtīgais un palaidnis - satiekas valsts skolā un izveido tandēmu, kas veido filmu. Labs humors. Būs jānoskatās vēl kādu reizi. Šai filmai gan uzdūros Gossip Girl (seriāla) tēla (Ed Westvick)dalības dēļ , bet pārsteidzoši veiksmīgs atradums - izrādās.
- Donnie Darko -
Bezgala interesants prāta mežģa labirints, bez pilnīga sižeta izskaidrojuma. Un tas priecēja. Vismaz nebija tā sajūta, ka pēc pirmajām piecām minūtēm no filmas, jau zini kā tā beigsies. Līdzīgi bija ar the sixth sense. Filma prāta spēlēs - ilūziju un realitātes mikšļa - sižets paķēra. Un galvenā aktiera atbilstība tēlam vēl vairāk paķēra. Mazliet jau šīzīgi bija, bet tomēr. Prāta manipulācijas un neizsmeļamā resursa izzināšana ir diezgan veiksmīgs un apspēlēšanas vērts sižets.
- S. Darko - Iepriekš atrunātās filmas turpinājums pēc 7 gadiem. Iepriekšējās filmas vgalvenā varoņa Donnie darko mazās māsiņas piedzīvojumi par tādu pašu prāta mezglu ceļu. Jāsaka ne tik veiksmīgs rezultāts izdevies, manuprāt, pārāk samezglots un pārāk daudz aktieru, bet neviens no tiem - izteikti spilgts. Tādēļ - skatīties varēja, bet nu.. Nekas izcils. Vairāk jau vilka uz detektīvveidīgu filmu nevis vielu pārdomām par prāta manipulāciju spēli.
- Gossip girl-
Neskatoties uz to, ka šis ir seriāls, tas stāv ārpus kārtas un noteikti ir pieminēšanas vērts. Tuvojoties 2. sezonas beigu epizodēm (nākošā 24. epizode) mazliet jau sāku skumt, par to, ka vasarā otrdienās savas 40 minūtes nebūs veltītas gossip girl. Nāksies gaidīt 3. sezonu septembrī. Bet par sižetu runājot. Galvenokārt NYC (Manhetenas) bagāto jauniešu intrigas un spēlītes. Izklausās klasiska Amerikāņu seriāla stilā. Tā tas lielos vilcienos arī ir, tomēr šim seriālam cauri iet TĀDA odziņa (aktieri, aktieru savstarpējā mijiedarbība uz ekrāna vai vēl kas smalkāks), ka Tu pēc seriāla noskatīšanās vēl 2 dienas piedomā par to, kas notiks nākošajā sērijā.

Jā.. Filmas.. Vai grāmatas (nu jau - Pride and Prejudice). Jebkas, kas nodarbinātu prātu.
Tags:

(Read Comments)
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.

September 2014

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Powered by Sviesta Ciba