[info]prox wrote
on December 19th, 2005 at 10:05 am

cīsiņu pilsētas burvis jeb Green Christmas

viens otrs gribēja zināt, kā ta man gāja cīsiņu pilsētā Rakverē. ta nu ausaties un klausateis nu jūs visi.


5dien no darba aizlavierēju jau ap pusdienslaiku, lai varētu laicīgi tikt līdz Rakverei. tas nebija grūti, jo tapat bosiņam bija dzimene un visu rītu to vien darīju, kā stūmu ģīmī bulkas, kūkas un končas. un vakarā bija paredzēts darba rauts par godu kalendāra nomaiņai. tā ka visi esot noklājušies apmēram stundu pēc tam, kad notinos es.

pa ceļam no brālīša savācu autiņu un pilnvaru (dēļ kuras bija šādas tādas pisņas, bet kuru beigbeigās nevienam tā ar nevajadzēja).
vēl šāda tāta vākšanās un tūļāšanas un rezultātā mēs no Rīgas izbraucām nevis 1os, kā bija plānots, bet gan pēc 3iem, kā biju jau paredzējis.

līdz robežai aizvilku tā neko. bet igaunīši bāleliņi bija sarūpējuši ziemīgu apsveikumu - sāka pamatīgi putināt. kādu gabalu pirms Pērnavas grāvī bija ievilcis lielais buss un vēl kaudze ar dažādiem vāģiem. redzot šo skatu visi nez kāpēc sāka braukt uz 50it. un tā labu gabalu. par laimi putenis drīži beidzās un varēja braukt normāli.

konča sākumu, protama lieta, nokavēkām, bet nejutāmies ko zaudējuši. pirmā grupa, ko dzirdējām - Whispering Forest. tīri laba, ar savām fiškām. stils tāds dārk embijent vai kaut kas uz to pusi - ar tādiem koriskiem dziedājumiem un tamlīdzīgām gōtiskām fiškām. vokāliste gan viņiem bija tikai acu pamielošanai izlikta (ne velti skraidīja mainīt kleitas) un visu izvilka bekvokāls. šai grupai prasās tāda ļeņiniska pieeja - trenēties, trenēties un vēlreiz trenēties. tad arī dzīvajā viņi skanēs forši. katrā ziņā ierakstā viņi skan nesalīdzināmi labāk.

Zorg un Nearera es nogulēju/noskatījos ar vienu aci pusnomodā. nekā īpaša. bet pagulēt varēja labi.

un vakara nagla - Anathema. šī grupa bija galvenais iemesls, kāpēc mēs vispār vīkšāmies ceļā. pāris vārdos - viņi nospēlēja labu, kvalitatīvu roku. es no viņiem neko īpašu negaidīju un to arī saņēmu. nē nebija slikti. vienīgi mani līdzbraucēji, kuri šīs grupas dēļ bija gatavi grauzt vēnas un čurāt biksēs, jutās mazliet vīlušies, jo Anathema vairs nespēlē tā, kā spēlēja 5 un vairāk gadus atpakaļ. manuprāt, tas ir tikpat naivi, kā iet uz metalikas konci un gaidīt, ka viņi močīs tāpat kā 91jā. laiks iet un viss mainās.

6dien izlīdām no migas tikai ap pusdienslaiku. plānā bija apskatīt Rakveri. cik nu tur ko redzēt. tiesa, kad beidzot izvilkāmiesa laikā, jau sāka krēslot. kā īsteniem guotistiem - pirmā pieturvieta bija kapi. pie pašas pilsētas robežas. bet tādi stilīgi. ne vainas. viss piesnidzis, balts. bišku pafočējām, pastījāmies kā rok kapu. vispār tur tā jauki un mīļi. ja vien tik dikti nesaltu.
pēčāk apskatījām Rakveres cietoksni. tāds paliels un tīri labi saglabājies. tik žēl ka bija ciet. būs jāatbrauc vasarā - tad viņš esot vaļā un tur visādas lietas notiekoties.

tā kā mūs ikauņu metāliņš īpaši nevilināja, vakara lielāko daļu vakara pavadījām vietējā krodziņā. forša vietiņa. tik nosaukumu gan neatceros. tik atceros, ka mūs aptekalēja dikti smuka oficiantīte. :)

tā kā daļai kolektīva bija vēlme dzirdēt zviedru grupu Sybreed, tad ap deviņiem posāmies uz halli. kad ieradāmies, uz skatuves spēlēja Loits - kaut kādi vietējie stāri. man viņi atgādināja Skyforger. nospēlēja jauki un kvalitatīvi, bet mani neaizķēra. toties Sybreed, kas spēlēja nākamie, gan aizķēra. normāla kačka. un tagad manas miesas silda viņu tē-krekls. ;)

un nobeigumā - Die Krupps. fenomenāli. es biju autā. nebiju gaidījis, ka viņi būs tik labi. pamatīgi izlēkājos un iztusēju. ritīgs lādiņš mājupceļam. manus līdzbraucējus gan šī grupa neuzrunāja, bet ko gan viņi saprot no mūzikas. ;P

vēl 6 stundas pie stūres un 8os no rīta esmu sabā gultiņā. noguris (vienbrīt gandrīz aizmigu pie stūres) un laimīgs. :)


(Read Comments)
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.

March 2013

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Powered by Sviesta Ciba