pink_pony

Skaistā nākotne nāk ar lāpām un dakšām!

Aug. 28th, 2012 | 03:09 pm
From:: pink_pony

This happened

Galvenais ir ieteikumu sadaļa korupcijas apkarošanai. Es pat nevaru īsti izdomāt, vai man ir jēga to citēt un komentēt, vai arī tas arī visiem citiem būs tikpat acīmredzami debili kā man.


"Mēs uzskatām, ka kukuļņemšanā un korupcijā pieķertās personas nevajag ieslodzīt, bet motivēt nezagt, no katra kukuļņemšanā pieķertā (neatkarīgi no kukuļa lieluma) pieprasot ne mazāk kā 100 000 latu lielu naudas summu par katru likuma pārkāpuma faktu."

Tātad ceļu policistu, kas paņems čiriku, izpurinās no panckām, bet Lemberga mēroga purnus tā kā tā nenotiesās. Ne jau sodā problēma, bet tajā, ka nav īstu iespēju to piemērot.

"Ja pieķertajai personai nav pietiekami daudz līdzekļu soda samaksai, šādā gadījumā tiek konfiscēta viņa un viņa tuvāko radinieku manta soda summas apmērā."

Here comes the crazy. Kriminālatbildība, kas extendojas uz cilvēkiem, kas paši neko sliktu nav izdarījuši. Jau šajā brīdī man nebija skaidrs, ko Dūle pīpē, bet tālāk paliks vēl slimāk.

"Izveidot portālu ar nosaukumu «Ļaundari korumpanti» ― pirmās, otrās, trešās kategorijas un nelabojamie. Portālā parādītos visu to cilvēku fotogrāfijas un mājas adreses, kas kaut reizi pieķerti kukuļņemšanā. Vēl vairāk ― tur parādītos arī visu viņu radinieku vārdi. Lai radi, nevēlēdamies valsts mēroga kaunu, paši pirmie atrunātu amatpersonas no kukuļņemšanas."

Šis jau būtībā ir aicinājums uz linča tiesu katram apsūdzētajam un viņa ģimenei. Jautājums par to, cik reāli sarežģīti ir pierādīt kukuļņemšanas faktu, jau sen ir aizmirsts un izmests - paliek tikai tīras raganu medības.

"Latvijas pilsētu vides reklāmu stendos uzstādīt interaktīvus «Korupcijas kauna stendus» ar visu kukuļņēmēju fotogrāfijām un vārdiem."

More of the same.

"Atļaut arī privātu izmeklēšanu (par naudu, kas iekasēta no sodiem). Visiem korumpantiem jādeg zemei zem viņu kājām! Visai tautai un visai valstij jāspēj draudzīgi un organizēti apvienoties cīņai pret korupciju valsts pārvaldē un politikā. Precīzāk sakot ― karam! ― jo tieši tas, kas uzvarēs šajā karā, arī vadīs valsti. Žēlumam un biklam pieticīgumam šajā lietā nav vietas!"

Jo šis process jau nu nemaz nebūtu pakļauts korupcijas riskam.

Es izlaidu dažus mazāk psihopātiskos ieteikumus, bet kopējais fīlings ir aptuveni šāds. Dodam katram iespējas rādīt ar pirkstu uz citiem un bļaut "korumpants!" un naivi ceram, ka tas novedīs pie korupcijas izskaušanas, nevis pilnīga haosa korupcijas apkarošanā. Varētu piekrist par to, ka korupcija Latvijā ir pārāk akceptēta un jāstrādā pie sabiedrības attieksmes mainīšanas, taču ne jau ar valsts mēroga raganu medībām.

Man vispār ir grūti pieņemt, ka tas teksts ir domāts nopietni, nevis kā kaut kāds īpaši slims joks.

Link | view all comments


Reply

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.