|
[May. 28th, 2023|07:59 pm] |
dārzeņu kastē šonedēļ bija rabarberi. tik ļoti sapriecājos par tiem, ka palūdzu iemest tos tā pavairāk, lai varu visas bērnības garšas sataisīt. galvenokārt gribēju rekonstruēt baltmaizes - rabarberu sacepuma garšu no bērnības. bet bez baltmaizes.
šodien ķēros kūkai klāt. izmantoju našķoties Zanes recepti, kas pa lielam raksturo smilšu mīklas, sviesta kūkas un rabarberu savienojumu. un sanāca tik brīnišķīgi, ka esmu pārsitusi visas savas cerības par bērnības garšu un vēl pacēlusi to augstāk. protams, ka arī mazliet improvizēju recepti, jo ne visas lietas bija pieejamas un ne visas gribēju izmantot.
un pavadīju brīnišķīgu svētdienu ar māmuļu. un iedevu viņai līdzē kasti ar kūkas gabaliem, lai priecājas. kā arī ierādīja man rabarberu morsa recepti.
vēl tik daudz rabarberu palicis, ka morsošu un kūkošu vēl kādu brīdi. bet nākošos, ja vēl būs likšu saldētavā ziemai, kad uznāks kāre pēc svaiguma un pavasarīguma/vasaras sajūtas. |
|
|
Comments: |
interesanti. kad būs brīvs brīdis, tad izlasīšu doto sīkāk.
turklāt - rabarberiem ir īsa sezona. nedomāju, ka kārtīgu stūrakmeni var noraut ar pāris rabarberu dzērieniem/kūkām gadā. un! man ir svaigi pārbaudīti iekšorgāni - ne liekus ne savādākus akmeņus vēl neviens nav atradis nevienā no tiem. laikam kaut ko tomēr daru diezgan pareizi, kas iepriecina.
haha, iemetu aci iekš B1 - tieši šodienai uztaisīju šķelto zirņu putru. rādās - viss līdzsvarā. | |