norieta gaidas -

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

September 19th, 2011


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:21 am
saņēmu mailu:

Labdien, pievakare,

vai Jūs, lūdzu, varētu ko vairāk pastāstīt par gliemežu apetīti uz krizantēmām. Biju pie komercaudzētāja, kurš audzē rudenī neapkurināmās siltumnīcās krizantēmas podos. Viņš teica, ka viens no lielākajiem kaitēkļiem tām ir gliemeži - tie noslienā un apgrauž šīs puķes. Tāpēc jālieto augu aizsardzības līdzekļi. Ja iespējams, lūdzu, paskaidrojiet, kādēļ gliemeži tā iecienījuši šīs puķes - tām taču ir diezgan specifiska smarža. Kā gliemjiem var garšot?!

Ar cieņu,
IK,
žurnāls ''PsLs''.


tagad domāju, ko atbildēt. konkrētās personas jautājumi parasti ir tādi, ka man vispirms rodas vēlēšanās pateikt ko ļoti riebīgu.

upd.: izdomāju un aizsūtīju atbildi. pārlasīju. brīžiem es tiešām esmu riebīgs:

Labdien!

es neesmu īpašu uzmanību pievērsis rakstiem, kur ir pētīta gliemežu barības bāze vietās, kur cilvēks kaut ko audzē. pārsvarā esmu interesējies par to, ko gliemeži ēd dabiskā vidē. domāju, ka siltumnīcās gliemeži ēd to, ko tajā audzē, jo neko garšīgāku tur nevar atrast. turklāt vēl ir tas, ka siltumnīcas parasti ir mitras - viens no svarīgākajiem apstākļiem, kas gliemežiem ir nepieciešams. protams, arī vēsums (lielākai daļai Latvijas sugu). jāņem vērā arī tas, ka siltumnīcā gliemežu dabiskajiem ienaidniekiem (dzīvniekiem, kas gliemežus ēd - žurkām, ežiem, strazdiem u.c.) nav diez ko lielas iespējas iekļūt. apstākļi lieliski, lai varētu dzīvot un vairoties (mitrums ir, apēdāju nav), tikai cilvēks piedāvā vienveidīgu barību. tad nu gliemeži to arī izmanto - vairojas un ēd to, ko dod. pieļauju, ka tad, ja starp krizantēmām būtu salikti podiņi ar salātiem, vispirms tie tiktu apēsti un puķes tikai pēc tam.

ar cieņu,
peivakare
tāds un tāds Fāterlandes muzejs

(4 comments | Leave a comment)

Comments:


[User Picture]
From:[info]gorgona
Date:September 19th, 2011 - 12:37 pm
(Link)
pastāsti, ka ir tak arī cilvēki, kas dzer krizantēmu tēju. ar ko gliemeži no cilvēkiem sliktāki? ar to, ka viņiem nav iespējas uzvārīt ūdeni un uztaisīt tēju, vai?
From:[info]pievakare
Date:September 19th, 2011 - 02:54 pm
(Link)
es jau bišku paņirgājos. skatīt atbildi.
[User Picture]
From:[info]gorgona
Date:September 19th, 2011 - 03:22 pm
(Link)
lieliski :D
From:[info]pievakare
Date:September 19th, 2011 - 03:47 pm
(Link)
man arī tā šķiet. bet ir aizdomas, ka konkrētā persona to nesapratīs.

> Go to Top
Sviesta Ciba