Petroviča Domu poligons
Thursday, April 19th, 2012

Date:2012-04-19 12:12
Subject:Divi pētījumi ar 70% :))
Security:Public

1.
Pētījums: 70% iedzīvotāju atbalsta fotoradaru ieviešanu
Rīga, 19.apr., LETA. 70% iedzīvotāju atbalsta fotoradaru ieviešanu un izmantošanu ceļu satiksmes drošības uzlabošanai.
Tas secināts pētījumā par iedzīvotāju attieksmi pret ceļu satiksmes drošības ievērošanu un fotoradaru ieviešanu.
Pētījumu veicis centrs SKDS pēc AS "Vitronic Baltica" pasūtījuma.
Savu atbalstu fotoradaru ieviešanai pauduši 77% iedzīvotāji vecumā no 45-54 gadiem, bet 76% - no 55-74 gadiem.
Respondenti, kuriem nav autovadītāja apliecības, 77% gadījumu pauduši atbalstu fotoradariem, un tāda pati attieksme ir 74% sieviešu. Savukārt pret fotoradaru ieviešanu iebilst autovadītāji, kuri devuši kukuli Ceļu policijai - 57%.
Liela daļa - 43% - iedzīvotāju uzskata, ka fotoradaru efektivitāte būtu daudz lielāka, ja to atrašanās vietas nebūtu zināmas. Savukārt 37% norādījuši, ka uz Latvijas ceļiem ir pārāk maz fotoradaru. 70% aptaujāto uzskata, ka fotoradari palīdz samazināt vidējo ātrumu uz ceļa, 67% norādījuši, ka tie palīdz samazināt korupcijas riskus Ceļu policijā, bet 41% pauž viedokli, ka fotoradari palīdz samazināt ceļu satiksmes negadījumu skaitu.
=====
2.
RĪGA, Apr 19, BNS - Teju 70% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka valdībai būtu jālauž līgums ar fotoradaru piegādātājfirmu par termiņu kavējumiem saistībā ar stacionāro radaru izvietošanu, liecina pētījumu aģentūras "TNS" sadarbībā ar LNT raidījumu "900 sekundes" aprīlī internetā veiktā aptauja.
Līguma laušanu atbalsta 69% aptaujāto (39% – noteikti piekrīt; 30% - drīzāk piekrīt).
Pretējās domās ir 13% respondentu, kuri nedomā, ka valdībai būtu jālauž līgums ar fotoradaru piegādātājfirmu par termiņu kavējumiem saistībā ar stacionāro radaru izvietošanu (2% - noteikti nepiekrīt; 11% - drīzāk nepiekrīt).
18% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.
Aptauja veikta no 10. līdz 12.aprīlim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 700 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.
Jau vēstīts, ka Valsts policija iepriekš uzdeva uzņēmumam "Vitronic Baltica un Partneri" līdz 20.maijam izpildīt visas līgumā paredzētās saistības, proti, ieviest 160 stacionāro fotoradaru ietvaru, no kuriem 100 būs ar mērierīci, bet atlikušie darbosies kā mulāžas. Uzņēmums pavēstījis, ka aprīļa beigās plāno uzstādīt pirmos stacionāros fotoradarus.

2 comments | post a comment


browse days
my journal