Petroviča Domu poligons
Monday, April 18th, 2011

Date:2011-04-18 10:39
Subject:Gadžetomaniaka piezīmes
Security:Public

Paspēlējos te dažas dienas ar Samsung Galaxy S2, kurš drīzumā būs pārdošanā. Nu ko, patiešām labs aparātiņš Samsungam atkal izdevies. Ļoti ātrs, kaut arī parastais Galaxy S nudien nav nekāds dusulis. Drusciņ lielāku ekrānu pie tiem pašim pikseļiem un uzlabotu ekrāna tehnoloģiju. Ekrāns nudien labs, kaut arī spilgtā dienas gaismā bija pagrūti to saskatīt. Varbūt tā pirmsprodukcijas aparāta regulējuma nepilnība kaut kāda? Tādos pašos apstākļos Nokia N8 ekrānā vairāk ko varēju saskatīt.
Aparāts ir ļoti plāns. Komplektā ar nedaudz lielāko ekrānu un drusku kantainākām formām un to, ka ekrāns pilnīgi cieši klāt pie priekšējā stikla, diezgan interesanta un futūristiska sajūta :)
Ļoti patīk tas, ka par spīti plānumam, Samsung tur pamanījies pat drusku lielāku bateriju iemānīt un vismaz gaidošā režīmā aparāts tērē apmēram divas reizes mazāku strāvu. Aktīvas darbošanās režīmā patēriņu novērtēt ir grūtāk, bet subjektīvi šķiet, ka arī tad patēriņš ir mazāks un kopējais darbības ilgums lielāks. Interesanti, cik no patēriņa starpības ir uz dzelžu, bet cik uz jaunākas sistēmas - Android 2.3 rēķina? Ir ziņas, ka 2.3 šur tur ir parādījies arī priekš tagadējā Galaxy S, būs interesanti pamēģināt. Nu, pie viena - 2.3 izskatās interesanti. Vairāk visādu smukumu uz ekrāna un tā. Un iebūvēts enerģijas taupīšanas režīms, kamdēļ arī jautājums par to, kas dod ekonomiju - dzelži vai sistēma.
S2 ir arī pirmais telefons, kuram video no kameras rakstās pilnā HD kvalitātē - 1080 rindās. Nu vot ar to ir atkal problēmas. Nē, aparāts strādā perfekti, bilde (vismaz dienas gaismā, kad mēģināju) ir perfekti izgaismota un detaļām bagāta, bet problēma ir lietotājā/filmētājā. Subjektīvi šķiet, ka roku drebēšana un soļu ietekme pilnā HD apstākļos ir daudz pamanāmāka un nepatīkamāka nekā pie standarta 480 rindām. Prasās pavisam cita noturēšanas stabilitāte un kustību plūdenums. Droši vien, ka tas uzlabojams, jo atmiņā nāk pāreja no 6 MP uz 12 MP spoguļkameru, kad arī pirmajā brīdī bildes ar lielo izšķirtspēju bija pat neasākas, kamēr neuzlaboju noturēšanas tehniku.
Īsais rezumējums - jaunais Galaxy S2 rullē. Vecais bija un ir ļoti labs, bet jaunais ir vēl labāks un ne tikai tāpēc, ka tam divkodolu procesors.

3 comments | post a comment



Date:2011-04-18 12:26
Subject::)
Security:Public

post a comment



Date:2011-04-18 14:38
Subject::)
Security:Public

8 comments | post a comment


browse days
my journal