Petroviča Domu poligons
Wednesday, December 2nd, 2009

Date:2009-12-02 07:53
Subject:
Security:Public

Stipri jūtu pilnmēnesi :(

post a comment



Date:2009-12-02 10:23
Subject:
Security:Public

Vēl vakar man bija atmiņas par auto. Atmiņas par vācu autoproma ražojumu, kurš kādreiz uzticīgi man kalpojis, bet pirms daudziem gadiem dažādas apstākļu sakritības dēļ tika nolikts pie sētas, un, ļoti iespējams, jau sen ir pabijis "Liepājas Metalurga" varenajās krāsnīs.
Atmiņas sāpīgi uzjundīja vakar, kad no Saeimas budžeta sēdes sapratu, ka 100 visgudrās galvas ir izdomājušas aplikt ar nodokli šādus rēgus, kuru materiālā eksistence jau sen ir pārtrūkusi, atstājot tikai ierakstus CSDD datu bāzēs. Ja pareizi sapratu, tad katra darbība ar šādu "rēgu" no nākošā gada var izsaukt nepieciešamību nomaksāt visas nodevas un nodokļus par visiem iepriekšējiem gadiem, kad tie nav maksāti. Un ja tas ir tā, tad no "rēga" ir jātiek vaļā vēl šogad.
Beigu beigās izrādījās, ka procedūra ir pavisam vienkārša, ja auto nav piedalījies satiksmē pēc 2004. gada kautkāda tur datuma. Ir jāuzraksta iesniegums uz CSDD laipni dotās veidlapas, jāsamaksā 1 lats un 75 santīmi un pavisam drīz viss tiek sakārtots un "rēgs" tiek norakstīts.
Tagad atmiņu vietā man ir sarkanīgos toņos noformēts "Apliecinājums par transportlīdzekļa norakstīšanu" :)
Tas, ka nav saglabājušās valsts numura zīmes un tehniskā pase, nekādi nesamazina norakstīšanas ātrumu.

Vispār, cik dzirdēts, norakstīšanas aktivitāte nupat tikai sākas un tā varētu būt ļoti aktīva un rindas veidojoša. Cerams, ka CSDD neaptrūksies "Apliecinājuma" veidlapu, kad visa valsts metīsies atbrīvoties no veco lūžņu balasta.

12 comments | post a comment



Date:2009-12-02 14:49
Subject:No Citas Dienas :)
Security:Public

1 comment | post a comment


browse days
my journal