Petroviča Domu poligons
Monday, December 1st, 2008

Date:2008-12-01 12:20
Subject:Cik tad galu galā vajadzēs, un kāds tas gals būs? :)
Security:Public

Slakteris: Latvijai nepieciešami pieci miljardi eiro no SVF un ES
Rīga, 1.dec., LETA--REUTERS. Latvijai no Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas Savienības (ES) nepieciešami pieci miljardi eiro (3,5 miljardi latu), pirmdien intervijā aģentūrai "Reuters" paziņoja finanšu ministrs Atis Slakteris.
Finanšu ministrijas eksperti uzskata to par iespējamo summu, kas nepieciešama, lai palīdzētu noregulēt ekonomisko krīzi, un ministrs šo informāciju nodos valdībai un pēc tam SVF un Eiropas Savienībai, teica Atis Slakteris.
"Manuprāt, tā ir reālistiska aplēse. Aptuveni trīs miljardi (eiro) ekonomikas atbalstam un aptuveni divus miljardus varētu tieši saistīt ar budžeta deficītu un lielākiem valdības tiešajiem izdevumiem," viņš teica.
Pēc viņa teiktā, valdībai jāsamazina izdevumi, jo pretējā gadījumā budžeta deficīts 2009.gadā varētu sasniegt 10% no iekšzemes kopprodukta (IKP). Valdība paudusi cerību noturēt budžeta deficītu 3% robežās.
Kā ziņots, Slakteris intervijā ASV finanšu telekanālam "Bloomberg Television" pagājušo otrdien paziņoja, ka Latvija no SVF un ES ekonomikas stabilizēšanai varētu prasīt līdz trīs miljardiem eiro (2,10 miljardiem latu).
Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) trešdien neapstiprināja Slaktera izteikumus par finansējuma apmēriem.
Godmanis atkārtoti uzsvēra, ka sarunas ar SVF turpinās, tāpēc pagaidām vēl ir pāragri izvirzīt kādus konkrētus finansējuma apjomus, kurus valsts varētu aizņemties.

post a comment



Date:2008-12-01 12:47
Subject:
Security:Public

Кризис...

1 comment | post a comment



Date:2008-12-01 14:19
Subject:
Security:Public

Номинальный президент Сомали, один из руководителей клана Дород, представители которого участвовали в захвате судна «Фаина», связан с Украиной.
«Один из людей, который руководит пиратским бизнесом, – номинальный президент Сомали и руководитель Пунтленда Абдулла Юсуф Ахмед. Он учился у вас, в одном из военных вузов Харькова», — рассказал член сомалийской общины на Украине.

post a comment



Date:2008-12-01 14:25
Subject:Nu, vai vismaz uz nedēļu varam saņemties? :)
Security:Public

Rīga, 1.dec., LETA. No šodienas līdz 7.decembrim pirmo reizi Latvijā tiek izsludināta Pieklājīgas braukšanas nedēļa, aģentūru LETA informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Bērziņa.
Šīs nedēļas laikā autovadītāji tiek aicināti būt iecietīgi un pieklājīgi viens pret otru, ievērot ceļu satiksmes noteikumus un kulturālas braukšanas principus, laicīgi rādot pagriezienus, nepaliekot krustojumos pie aizliedzošā luksofora signāla, iekļaujoties vienotā plūsmā, nebraucot pārāk ātri vai lēni, ievērojot rāvējslēdzēja principu, nerādot nepieklājīgus žestus, nelamājoties pie auto stūres, neatstājot automašīnu vietās, kurās tā varētu traucēt citiem satiksmes dalībniekiem, kā arī, neaizmirstot pateikties citiem autovadītājiem, kad tas būtu jādara.
[tālāk īsināts]

1 comment | post a comment



Date:2008-12-01 15:56
Subject:From Russia with love
Security:Public

В ожидании кризиса у россиян сдают нервы: хозяева квартир убивают неплатежеспособных съемщиков

За последние дни милиционеры раскрыли сразу два таких преступления. В Петербурге 31-летний мужчина на глазах жены перерезал горло квартиросъемщику, который лишился работы. Погибший хотел перезимовать в арендованном жилье, отсрочив платежи. А в Нижегородской области 22-летняя хозяйка жилья задушила арендатора за просроченные взносы.

2 comments | post a comment



Date:2008-12-01 23:45
Subject:
Security:Public

Kamēr Dievzemītē celtniecībā krīze, dažās citās valstīs celtnieki netiek ar visu galā un tiek izmisīgi meklētas pieredzējušas un varošas būvfirmas nopietniem celtniecības apjomiem. Pieredzējušas un spējīgas tieši menedžmentā.

1 comment | post a comment



Date:2008-12-01 23:52
Subject:
Security:Public

Kā aģentūrai LETA informēja Valsts policijas preses un sabiedrisko attiecību biroja preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena, šovakar kravas automašīna "Scania" ar bīstamu kravu - 17 tonnām dinamīta - no Daugavpils šosejas uzbrauca uz apvedceļa Tallinas virzienā, kur otrajā kilometrā mašīnai plīsa riepa.

1 comment | post a comment


browse days
my journal