Petroviča Domu poligons
Monday, September 10th, 2007

Date:2007-09-10 08:43
Subject:Populāri par zinātni
Security:Public

Vakar nopirku Rozē vienu grāmatiņu mīkstos vākos, kuras nosaukumu tagad diemžēl neatceros, bet grāmatiņa bija interesanta, par visādām "trakām" zinātniskām teorijām, kur uz dažām it kā plaši pieņemtām un atzītām lietām var paskatīties arī no otras puses. Apskatītas cita starpā bija idejas par ceļojumiem laikā, par ātrumiem, kas lielāki par gaismas ātrumu, un, kas mani ieinteresēja visvairāk - par naftu, gāzi un oglēm, ka to izcelsme, pretēji šobrīd dominējošajam uzskatam, varētu nebūt organiskas izcelsmes. Daži apgalvojumi (apzināti rakstu "apgalvojumi", jo par to patiesumu neesmu agrāk interesējies, un neesmu vēl šobrīd neko papildus meklējis) šķita interesanti, piemēram - naftas sastāva lielā līdzība ļoti plašos apgabalos, hēlija klātbūtne dabas gāzē (hēlija izcelsme parasti tiek skaidrota ar radioaktīvās sabrukšanas procesiem, un nekādi bioloģiski procesi nespēj hēliju radīt), kā arī metāna un citu ogļūdeņražu lielais daudzums uz dažām Saules sistēmas planētām, kā arī citur kosmosā, kur dzīvības procesi līdzīgi kā uz Zemes nav iespējami vai vismaz ir ļoti mazvarbūtīgi, diezgan labi pamato pretējo teoriju, ka ogļūdeņražiem varētu būt ķīmiska, bet ne bioloģiska izcelsme.
Grāmatiņas beigās katra teorija bija novērtēta ar zināmu skaitu "ku-kū", kur lielāks skaits "ku-kū" norādīja uz to, ka autora uzskatā teorija ir mazvarbūtīga. Ogļūdeņražu ne-bioloģiskās izcelsmes teorija bija novērtēta ar nulli "ku-kū", tātad visai iespējama.
Kādi no tā secinājumi? Ja tas ir tā, tad naftas un gāzes, bet varbūt arī ogļu krājumi patiesībā varētu būt daudz, daudz lielāki, nekā šobrīd tos domājam, vienīgi tie varētu būt meklējami daudz dziļāk. It kā jau esot arī bijuši ne reizi vien gadījumi, kad it kā iztukšoti naftas lauki piepeši piepildījušies no jauna, un tas varētu liecināt, ka tie ir savienoti ar kādiem dziļākiem tilpumiem, no kurienes tā sūcas uz augšu. Turklāt nav izslēgta iespēja, ka naftu, pietiekami dziļi urbjot, varētu atrast ne tikai tur, kur to meklē šobrīd, bet vēl daudz kur.
Apmēram tā :)

7 comments | post a comment



Date:2007-09-10 11:23
Subject:
Security:Public

Bukareste, 10.sept., LETA--REUTERS. Tūkstošiem čigānu varētu doties uz rietumiem, meklējot darbu un labākus dzīves apstākļus, un Eiropas Savienībai (ES) ir jāgatavojas viņiem, paziņojis Rumānijas pašpasludinātais čigānu karalis.

3 comments | post a comment



Date:2007-09-10 19:20
Subject:
Security:Public

Vai kaut kas nav Apollo tīklā sagāzies? Palīdzības dienests ar nau sazvanāms, nācās uz rezerves kanālu pāriet.

8 comments | post a comment



Date:2007-09-10 19:30
Subject:Interneta ātrums caur LMT 3G tīklu ar Huawei datu karti
Security:Public








Nu, lēkā diezgan plašās robežās, bet strādā :)

10 comments | post a comment


browse days
my journal