Petroviča Domu poligons
Monday, May 10th, 2004

Date:2004-05-10 10:55
Subject:Hodjat tut vsjakije, potom plavki propadajut...
Security:Public
Mood:Bargs ;-)
Music:Militārs maršs pūtēju orķestra izpildījumā

Zviedru karavīri gadā "pazaudē" 3199 apakšbikses

Londona, 10.maijs, LETA--BBC. Zviedrijas karavīriem tik ļoti patīk viņu armijas zaļās aizsargkrāsas apakšbikses, ka pagājušajā gadā obligātā dienesta kareivji "pazaudējuši" 3199 armijas apakšbikses.

Šī Zviedrijas armijas formas daļa ir vispopulārākais apģērbs, ko obligātā dienesta karavīri neuzrāda, kad armijā tiek veikta inventarizācija.

Otra lieta, kas armijas garderobēs bieži "pazūd", ir olīvkrāsas dvielis - pagājušajā gadā neatradās 2400 dvieļu, raksta Zviedrijas militārais laikraksts "Vaernpliktsnytt".

Militārais dienests Zviedrijā vīriešiem vecumā no 18 līdz 24 gadiem ir obligāts. Katru gadu armijā tiek iesaukti vairāk nekā 15 500 jauniešu, kas parasti obligātajā dienestā dien no astoņiem līdz 15 mēnešiem.

Katram jauniesauktajam karavīram par velti tiek izdalīta forma, arī apakšbikses, kas armijai izmaksā 16 Zviedru kronas (1,16 latus).

Armijas amatpersonas sacīja, ka viņiem nav skaidrs, kāpēc militārajās operācijās pazūd tik daudz apakšbikšu. Iespējamais izskaidrojums varētu būt, ka tā ir zagšana, pazaudēšana, kā arī šo apģērbu daļu novalkāšana.

7 comments | post a comment


browse days
my journal