pata

no Diena's komentāriem par aizejošā Godmaņa atraugām

Mar. 5th, 2009 | 11:11 am
From:: pata

"Stabilitāte balstās uz atgriezeniskām saiknēm, uz ekonomisko lēmumu pieņēmēju komunikācijas ar plašu sabiedrību, uz sabiedrības piedalīšanos politiskajā dzīvē.
Latvija ir zaudējusi 18 gadus, kurus varēja veltīt politiskās sistēmas attīstībai. Bez attīstītas politiskās sistēmas, bez eiropeiskas politiskās kultūras nevar pastāvēt līdzsvarota ekonomiskā sistēma. Uz Latvijas tipa sīkpartiju bāzes var attīstīties vienīgi provinciāls čomiskais kapitālisms ar privatizētas mantas un aizņemtas naudas notrallināšanu, ar korupciju un "ģelu bīdīšanu" konkurētspējas attīstības vietā.
Tāds kapitālisms ir bezjēdzīgs gan godīgam uzņēmējam, gan darba ņēmējam, kuru krīze smagi sit ar bezdarbu un nabadzību.
Pēc 18 gadiem atgriezties 90. gados - tas nozīmē atgriezties kriminālu "likumu un tikumu" pasaulē, atgriezties pasaulē, kurā cilvēka dzīvībai nav vērtības, kurā viss kalpo enerģisku "čomaku" bagātības uzkrāšanai un saglabāšanai. Kāda jēga otrreiz kāpt uz asiņaina grābekļa? "Smalko aprindu" labklājības dēļ vēlreiz upurēties nedrīkst. Tiem lopiem eiropeisku valsts modeli nevajag.
Godmanim kaut kā jāpaskaidro noietā posma rezultāti. Citādi trūkst pozitīvas motivācijas un ir jautājums - nu, kur tad ir tā Godmaņa 1990. gadā piedāvātā virzība uz tirgus ekonomiku?"

čomiskais kapitālisms un ģēlu bīdīšana. nu ja!

Link | view all comments


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.