(no subject)

Feb. 29th, 2008 | 03:02 pm
From:: king

Paldies :)

Par pretlikumīgajiem paņēmieniem jau pieminēju - nu tas jau pēc būtības nav pareizi un gan jau pienāks brīdis, kad nevarēs to tik viegli darīt kā iepriekš. Jau tagad uzraudzības iestādes, imho, strādā daudz efektīvāk nekā iepriekš un pamatīgāk screeno uzņēmumus, kas rezultējas lielākos nodokļu ieņēmumos. Manuprāt, Latvijā IR iespējams strādāt, izvairoties no pretlikumīgu darbību veikšanas, bet nu jebkurā gadījumā sēžot uz vietas un gaidot brīnumu, nekāds bizness nenotiks. Vienkārši būs jāiespringst organizējot savu biznesa modeli vairāk nekā nekustamo spekulantiem, kas nopērk un pārdod un dzīvo no procenta. Tāpēc apsverot sava biznesa uzsākšanu, kaut arī visgodprātīgākajā formā, ir jārēķinās, ka BŪS jādomā par to, kā plānot naudas plūsmas, kur atrast pircējus savam produktam/pakalpojumam, utt.

Par nodokļiem - vieniem tā ir šmaukšanās , citiem nodokļu optimizēšana - ja vari izdomāt veidu kā maksāt mazākus nodokļus un tas nav pretrunā ar likumdošanu, tad uzskatu ka tas ir tikai bonuss uzņēmējam. No otras puses, valstij jābūt ieinteresētai izveidot tādu nodokļu politiku, lai ikvienam būtu vieglāk maksāt nodokļus bez shēmām (kaut aŗi legālām).

Par korporatīvo korupciju runājot, jāatzīst, ka tāda patiešām ir zināmā līmenī vēl joprojām, bet nu atkal - ja Tev būs unikāls produkts un pieprasījums pēc tā, tad diez vai uz Tevi attieksies nepieciešamība kādu uzpirkt, lai veicinātu pārdošanu.

Link | view all comments


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.