(no subject)

Feb. 29th, 2008 | 05:08 pm
From:: crash_and_burn

Es nekur neteicu, ka ir jādzīvo pēc pūļa likumiem.

Tas, ko es gribēju teikt - ja bērns ir viens pret pūli, tad viņš maz ko var izdarīt, lai arī cik labi vecāki viņu būtu mācījuši. Jā ir bērni, kas ir izteikti līderi un viņi māk pavērst pūli, bet ir arī tādi, kuri to vienkārši nevar.

Līdz ar to nevar problēmu vienkārši novelt uz vecāku pleciem, un pateikt, ka viņi ir pie visa vainīgi. Jā vecāki ir tie, kuriem ir jāiemāca pamatlietas (arī pateikt, kas ir labi un kas ir slikti), Bet vecāki nevar kontrolēt vidi ārpus mājām. Pat ja visiem atskaitot vienu bērnu būs iemācītas elementāras pieklājības normas, bet tas viens gaiteņos visus lamās un iekaustīs, tad ko tie pārējie izdarīs? Nolaidīsies līdz viņa līmenim, lai tiktu ar viņu galā? Nē - šeit ir jāiejaucās skolotājiem, kuriem IR jākontrolē vide skolā.

Mazs rezumējums - (a to tev sanāk pārprast ko es gribu pateikt, vai arī es nemāku izteikties ;) - Bērnu audzināšanas process ir ļoti komplekss un sarežģīts - par to nevar teikt "It is simple, but it's not easy".
Un nevar viennozīmīgi novelt vainu uz skolotājiem vai vecākiem. Jā ir lietas, kas ir jāiemāca vecākiem, bet ir arī lietas (un neiet runa par zināšanām), kas jāiemāca ir skolotājiem.

Link | view all comments


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.