pata

(no subject)

Sep. 13th, 2007 | 10:33 am
From:: pata

Jā, tāpēc attiecībā par algām - ja samazinātu to daļu, kas jāmaksā uzņēmējam un ienākuma nodokli, iespējams, tas veicinātu algu legalizēšanu. parēķināju - no manas algas 54% aiziet valstij: 30% samaksāju es pati, 24% - mans darba devējs. Un pēdējās runas no valdošās koalīcijas, pretēji tam, kas tika solīts pirms vēlēšanām, ir tādas, ka ienākuma nodokli viņi meaz netaisās samazināt. attiecībā uz darbinieku prasībām paaugstināt algu - te arī ir kaut kāda spirāle, jo cenas taču nemitīgi aug un visiem gribas dzīvot labāk. tāpēc daļēji šāda prasība ir pamatota. dievs viens zin', kura no visām tām problēmām ir cēlonis.
attiecībā uz administartīvajām algām: procedūras var novienkāršot, taču tajā pat laikā nedrīkst aizmirst par kontroli, lai neveicinātu budžeta līdzekļu izsmainiekošanu un dažāda veida krāpšanās un korupciju. tā robeža ir ļoti slidena. par elektronizāciju piekrītu, jo šobrīd lielākajā daļā valsts iestāžu, sakarā ar pakāpenisku pāreju uz elektronisku dokumentu apriti, darbs notiek paralēli gan elektroniskajā, gan manuālajā vidē. viena dokumenta sagatavošana prasa vairāk laika nekā līdz šim, tajā pat laikā prognozes par šī absurda izbeigšanos ir visai vārgas! nu, cik gadus mēs jau ieviešam elektronisko parakstu?! Atceros, ka 2. kursā rakstīju kursa darbu par šo jautājumu, toreiz jau bija kaut kādas koncepcijas, pamatnostādnes, bija skaidra shēma, kā tas viss darbosies. Ir pagājuši 4 vai 5 gadi un mēs tikai mazliet esam pavirzījušies uz priekšu. Darbinieku pienākumi un atbildība (vismaz ierēdņu līmenī) jau ir noteikta, bet tas vēl nenozīmē, ka šī pienākumu sadale ir veikta pietiekoši efektīvi. Attiecībā uz prēmijām, būtiskākais ir nodrošināt vienotu pieeju visu iestāžu starpā - tā kā katra iestāde dara kā grib (budžeta ietvaros), tiek veicināta neveselīga konkurence starp valsts iestādēm. Un kā jau teici, prēmijām patiešām ir jābūt pamatotām ar darba rezultātiem, tad tās darbojas kā motivējošais elements un veicina darbinieku izaugsmi un darba kvalitāti. Bet tā kā daudzās iestādēs ik ceturksni vai reizi gadā tās tiek piešķirtas kā pašas par sevi saprotamas, šis instruments zaudē savu jēgu un mēs esam tur, kur esam!
Nezinu, cik nepopulāri ir šie lēmumi. Domāju, ka te lielākā problēma ir nevēlēšanās kaut ko sakārtot, vienkāršot un uzlabot, jo cilvēki ir pieraduši pie atsrādātas sistēmas un daudziem tā pat ir materiāli izdevīga - ar šo faktoru ir visgrūtāk cīnīties!

Link | view all comments


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.