overburn

(bez subjekta)

Dec. 18th, 2007 | 04:43 pm
no:: overburn

Reliģija palīdz "izskaidrot"(nu pateikt - "To ir radījis dievs "nav izskaidrojums) neizskaidrojamo. Dabīgās humanoīdu bailes no nezināmā un neizprotamā. "Es nezinu, kas tas ir vai kā tas rodas, lai man nebūtu bail no tā, es uzskatīšu, ka tas ir augstāku spēku radīts".

Evolucionisma teorija sen ir 101 reizi pierādīta, bet daudzi joprojām to neuztver nopietni. Kāpēc? Tāpēc, lai nesāktu rasties šaubas arī par pārējo, kas Bībelē sarakstīts - pamācoša pasaciņa, bet vai tā ir dzīves jēga? Daudziem uz to visa dzīve.

Turklāt konkrēti man nepatīk pazemības sajūta un apziņa, ka nevaldu pār savu dzīvi. Piespiedu kārtā esmu bijis uz vairākiem dievkalpojumiem baznīcā, un tas tikai man šo iespaidu pastiprina. Akla ticība, nemotivēta cerība. Labs piemērs ir alkoholiķi, kas izārstējas pateicoties reliģiskai iedarbībai - dēļ vājā rakstura viņi to nespētu vieni paši.

Taču ar šo citātu nedomāju, ka reliģija ir slikta. Ir daudzi cilvēki, kas bez viņas nevar iztikt , bez viņas, iespējams, būtu ļaunāk( "Reliģija ir opijs tautai" /Mao Dzeduns "), drīzāk tas ir kā iebildums par to, ka ateisms ir kas nosodāms. Jo šo viedokli no ticīgajiem gadās dzirdēt visai bieži. Kādēļ gan es nevaru teikt, ko pretēju :)

link | skatīties visus komentārus


Reply

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: