oblica - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

darbs 6. Jan 2010|16:16

oblica
Es jau nespēju nomierināties - tik milzumdaudz izmaiņu likumdošanā, ka jau otro dienu ņemos atspērusies -Komerclikuma D daļā iejūsmina aizturējuma tiesība, kas līdz šim bija samērā sarežģīti pielietojama tikai īpašos gadījumos, saskaņā ar LR Civillikumu. Nu, vismaz kaut kas priecīgs.
Par IIN es vienkārši sēcu:
"8. pants. Gada apliekamā ienākuma avoti
3. Pie pārējiem fiziskās personas ienākumiem, par kuriem ir jāmaksā nodoklis, tiek pieskaitīti:
14) nekustamā īpašuma vērtības pieaugums vai tā daļa, kura iegūta, beidzoties nomas līgumam, un kuru nodrošināja iznomātajā īpašumā nomnieka veiktie rekonstrukcijas, restaurācijas, renovācijas, uzlabošanas vai citi kapitālie ieguldījumi, ja minēto pieaugumu vai tā daļu maksātājs nav kompensējis nomniekam;"
Biedri! Esi piesardzīgs un uzmani, lai nomnieks tavā dārza mājā neievelk ūidenvadu, ja pats esi gatavs ūdeni smelt no akas, kad nomas līgums beigsies. VIDam jau neinteresē, ar iznomātāja piekrišanu vai bez tas nomnieks tavā dārza mājā darījies, maksāsi tik! Kā nokonstatēs, cik un kā jāmaksā, vai amortizācijas atskaitījumi būs veikti, kādā apmērā - nav ne jausmas.
9.pants. Ar nodokli neapliekamo ienākumu veidi
1. Gada apliekamajā ienākumā netiek ietverti un ar nodokli netiek aplikti šādi ienākumu veidi:
35) dāvanas no fiziskajām personām:
a) pilnā apmērā - ja dāvinātāju ar maksātāju saista laulība vai radniecība līdz trešajai pakāpei Civillikuma izpratnē. Minētā norma nav piemērojama, ja dāvanu dāvina saimnieciskās darbības ietvaros,
b) līdz 1000 latiem taksācijas gada laikā - ja dāvinātājs ir šā punkta "a" apakšpunktā neminēta fiziskā persona. Šī norma nav piemērojama, ja dāvanu dāvina fiziskā persona savas saimnieciskās darbības ietvaros, kā arī tad, ja fiziskā persona ir saņēmusi dāvanu ar atlīdzības raksturu Civillikuma izpratnē;
Šis man vēl pamatīgi jāizpēta.
Rīt pētīšu kapitāla pieaugumu un visu pārējo herņu. :/
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.