oblica - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

iedvesmai - brīvdienas taču! 22. Maijs 2009|18:29

oblica


Karstā baklažānu uzkoda ar mocarellu un tomātiem: Vajadzēs: baklažānu, paciņu mocarellas siera, divus tomātus, ķiplokus, olīveļļu, baziliku
Baklažānus sagriež šķērsām šķēlēs (apmēram puscentimetru biezās)un kādas 10 minūtes (vismaz) patur aukstā ūdenī (tā daru es, jo noņem rūgtumu un mazāk uzsūc eļļu). Tomātus arī sagriež ripās. Mocarellu sagriež četrās daļās.
Pirms cepšanas uz katras baklažānu šķēles uzliek smalki sagrieztus ķiplokus un apslaka ar olīveļļu. Var pārkaisīt arī baziliku un smalkos piparus. Liek uz karstas pannas un apcep īsu brīdi, lai baklažāns neizjuktu.
Tad uz baklažāna liek tomāta šķēli, apkaisa ar zaļumiem (baziliku), sāli un pipariem. Tad uzliek mocarellas šķēli un šo "būvējumu" ietin baklažāna šķēlē, sasprauž ar zobu bakstāmo, lai netinas vaļā. To liek apmēram uz trīs minūtēm +190 grādos cepeškrāsnī, lai karstums visam tiek cauri (man nav cepeškrāsns, lieku uz pannas un vāku virsū).

Zemeņu semifredo: Vajadzēs: 110 g cukura, 500 g zemeņu, 60 ml medus, 4 olas, 600 ml saldā krējuma, 100 g mandeļu skaidiņu (viegli apgrauzdētas) - sanāk daudz, ap 2,5 l, var visu dalīt uz 2 un taisīt mazāk.
Ieliek saldētājā 2,5 litru tilpuma trauku (kārbiņu).
Liek pusi cukura katliņā, pielej 150 ml ūdens, uzvāra un turpina vārīt uz lēnas uguns kādas trīs minūtes, līdz sīrups sāk sabiezēt. Pievieno medu un labi sajauc. Pievieno ogas un labi samīca. Atstāj atdzist.
Pa to laiku sakuļ olu dzeltenumus ar pārējo cukuru līdz masa ir bieza un gaiša. Citā bļodā sakuļ krējumu, vēl citā traukā kuļ olu baltumus.
Uzmanīgi iecilā saputoto krējumu un olu baltumus olu dzeltenumu masā. Liek aukstajā traukā no saldētavas, iecilā ogu masu tā lai masa tikai kļūst svītraina. Pārklāj ar pārtikas plēvi (vai foliju) un liek saldētavā vismaz uz piecām stundām (vēl labāk — visu nakti.
Izņem no saldētavas apmēram pusstundu pirms pasniedz galdā un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.



Bet man jau nedraud - laulenim diēta, a priekš sevis tikai taisīt slinkums. :/
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.