oblica - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Par pabalstiem un šūmēšanos. 20. Mar 2009|13:49

oblica
Ak, vai! Ak, vai! Atņēma pabalstu māmiņām! Atņēma pabalstu māmiņām! Krā-krā-krā!
Besī ārā man šitais. Pastāstīšu sīkāk, kāpēc tieši:
1) pabalstu māmiņām neviens nav atņēmis - ja gribam būt korekti, tie 8 LVL mēnesī, par kuriem tā brēka, ir ģimenes pabalsts, ko piešķir personai, kura audzina bērnu. Vispār jau tā ir valsts (mūsu ievēlētās Saeimas kā likumdevēja) kompetence šādu pabalstu izdomāt, noteikt tā apmēru un arī - pārdomāt. Jau tā pabalsta summa vien ir smieklīga - 8 LVL jeb 66 pamperi (tas ir - apmēram 2 nedēļām). Manuprāt būtu to summu pielikuši (kaut daļēji, ja nevar visu) bērna kopšanas pabalstam un vecāku pabalstam vai arī palielinājuši atvieglojumus par apgādībā esošām personām;
2) Tos 296 LVL pūriņa naudu neviens nav atņēmis - atņemt plāno piemaksu par pirmo, otro utt. bērnu. Piemaksu iedeva, kad labi laiki bija, tagad piemaksu atņems. Tiesa gan, varbut vajag padomāt par "pūriņa naudas" apmēru. Tomēr, pēc nesenas pieredzes "pūriņš" manam bērnam vairāk kā 300 LVL nebija (labi, ratus pirku lietotus no brāļa par LVL 50)
3) Esmu no tiem, kas uzskata, ka valstij nav jāuztur mans bērns. Ja iedod kādu pabalstiņu - paldies, bet pa lielam skaidrs - es ķepurojos pa savam, valsts lai ķepurojas pa savam. Ja nevari/negribi savu bērnu uzturēt pats - lieto gumiju vai ķibeles gadījumā nodod to pilnā valsts aprūpē.

Tas, ka valstij, pašvaldībai būtu stingri jāpiedomā pie nodarbinātības jautājumiem, jau ir cits stāsts.
Lai gan - katrs pats savas laimes sienāzis - es savas, valsts - savas.
Jā, jā, tikai nevajag tagad stāstīt, ka tādu kā es dēļ valsts grimst. Man vienalga, es neesmu patriots. Šodien esmu te, rīt jau varu būt citur un godīgi sakot - piedrāzt man šo valsti ar visiem viņas pilsonīšiem - blējējiņiem.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.