oblica - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
oblica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Lēcas un menca - vajadzētu būt garšīgi un gavēnim piemēroti 18. Mar 2009|12:05

oblica
Cepta menca ar lēcām
/4 personām/
1 mencu bez galvas, 1 vidēji lielu sīpolu, 4 ķiploka daivas, 1 ēd.k. eļļas, 1 tējk. sakapātu pētersīļu, 1 vidēju selerijas sakni, 100 g ķiršu tomātu, 50 ml saldā krējuma, 1 tējk. sviesta, 300 g lēcu, 2 burkānus, ½ tējk. kartupeļu cietes, lauru lapu, kariju, kurkumu, smaržīgos piparus pēc garšas

Mērce
Svaigai mencai atdala fileju no asakām. Sviestā apcep zivju asakas, ripiņās sagrieztu sīpolu, sasmalcinātas vai veselas ķiploka daiviņas, sagrieztu burkānu un atgriezumus no selerijas saknes un kātiem. Pēc aptuveni 5 min izņem asakas, apceptajiem dārzeņiem pievieno 1 litru ūdens un uz mazas uguns tvaicē aptuveni pusstundu. Buljonā 5 min blanšē ripās sagrieztu selerijas sakni, tad izņem un noliek traukā — to pasniegs kopā ar lēcām.

Zivs buljonu izkāš caur sietiņu, pievieno saldo krējumu, sāli, kurkumu, kariju, zaļumus un aptuveni 1/2 tējk. aukstā ūdenī izšķīdinātas kartupeļu cietes. Lēni maisa, līdz mērce sabiezē.

Lēcas
Sakarsē olīveļļu, tajā apcep smalki sagrieztu burkānu, sīpolu, ķiplokus, pievieno lēcas un pārlej ar ūdeni. Ūdenim jābūt divreiz vairāk nekā lēcām! Visu tvaicē uz mazas uguns 20 min. 2—3 min pirms lēcas gatavas pievieno sagrieztus tomātus un seleriju kātus.

Menca
Mencas fileju cep (vislabāk olīveļļā) uz pannas vai cepeškrāsnī 5—10 min, pievienojot garšvielas pēc vajadzības.

Uz šķīvja kārto lēcas, virsū liek zivi, pārlej mērci. Dekorē ar blanšēto selerijas sakni, ķiršu tomātu pusītēm.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.