(no subject)

« previous entry | next entry »
Nov. 9th, 2015 | 10:14 am

Kādu brīdi atpakaļ, šķirojot vecas un pavisam vecas no vecākiem un vecvecākiem mantotas plate, starp visādu teātra izrāžu ierakstiem, joku dziesmām (brīnišķīgs žanrs), bulgāru/rumāņu/čehu u.c. draudzīgo republiku slavenāko izpildītāju skaņu ierakstiem, atradās arī vairākas latviešu plates, protams, to starpā neiztrūkstošas Raimonda Paula plates. Kamēr tur visādas tādas "klasiskās" Paula plates nāk un iet, pēkšņi parādās 1973. gada plate ar nosaukumu "Raimonds Pauls" (oriģinalitātes kalngals, protams. Kaut gan man šķiet, ka tai platei ir vēl viens nosaukums "Kurzeme", taču neesmu pārliecināta, varbūt man kas jūk), kas izskatās šādi -



Viss ok, bet biedrs, kurš palīdzēja šķirot plates saka - eu! šitais ir galīgi labais! jāuzliek, tas nekas, ka saskrāpēts! Es samulsu, jo, nu, biedrs nav tas, kuram Paula daiļrade varētu būt vistuvākā. Tad nu uzliekam un klausāmies. Izrādās, ka plates pirmā puse ir kaut kas par ļoti brīnišķīgs. Vietumis pat aizvelk uz King Crimson pusi. Mūzika, kas rada bildi. Tas ir Cikls ar Dainas Avotiņas vārdiem
Nu, ļoti, ļoti. Cik sapratu no biedra, tad šī puse ir vienīgā šāda stila puse Paula daiļradē (kaut gan nu, visu cieņu viņam, protams). Analoģija bija The Rolling Stones - Their Satanic Majesties Request, kas arī ir vienīgā psihodēliskā Ripojošo Akmeņu plate.
Tad mēs sākām domāt, kas gan ar Paulu bija noticis tajā tālajā 1973'ajā gadā, lai viņš ko tādu uzrakstītu. Secinājām - kāds viņu nejauši bija ieslēdzis uz trim dienām kādā partijas noliktavā, kura bija pilna ar ārzemju platēm. Jauki, katrā ziņā! :)

Link | Leave a comment | Add to Memories


Comments {4}

(no subject)

from: [info]ceezija_stienis
date: Nov. 9th, 2015 - 03:15 pm
Link

Jā, nesenākie komentāri, kas ap šo plati bija, ir Klāsa Vāveres facebook.com profilā pirms kāda laika. Bet par Dainas Avotiņas ciklu kā augstāko virsotni daudzi ir teikuši, jā.

Reply | Thread


zanzibra

(no subject)

from: [info]nebukadnecars
date: Nov. 9th, 2015 - 04:54 pm
Link

Ou! Paldies, būs jāpameklē.

Reply | Parent


(no subject)

from: [info]ceezija_stienis
date: Nov. 9th, 2015 - 03:17 pm
Link

Principā - tīri skaniskajā un aranžējumu ziņā (ja atkāpjas no tā, ka tie tomēr ir, hm, šlāgeri) Paula 70. gadu ieraksti ir diezgan "cērtami". Patiesībā pat 80. gadu sākumā izdotā plate, kurā bija dziesmas no teātra izrādes "Šerloks Holmss", demonstrēja diezgan interesantu "latvian disco".

Reply


ieraksts

(no subject)

from: [info]ieraksts
date: Nov. 9th, 2015 - 08:05 pm
Link

hmm, jāpalūko, vai man nemētājas kādā kastē

Reply