(bez virsraksta)
Maijs. 15., 2011 | 05:44 pm
No:: muzungu
Pieneņu ziedus ar zaļajiem kausiņiem, bet bez kātiņiem lasa pilnzieda laikā – kad visa pļava ir dzeltena. Nedrīkst lasīt tuvāk par 100 m no automaģistrālēm!
Lai sagatavotu 1 litru medus, nepieciešams savākt 350 pieneņu galviņas. Tās nomazgā un ieliek 1 litrā auksta ūdens un uz lēnas uguns vāra 1 stundu. Pēc tam notecina caurdurī, ziedus izmet. Zaļganajā šķidrumā ieber 1 kg cukura un atkal uz lēnas uguns vāra apmaisot 1 stundu. 15 minūtes pirms vārīšanas beigām pielej 1 citrona sulu. Tad ļauj nostāvēties vienu dienu, un pieneņu medus ir gatavs.
Ēd pa tējkarotei dienā - labākais vitamīns, kas var būt :)
Lai sagatavotu 1 litru medus, nepieciešams savākt 350 pieneņu galviņas. Tās nomazgā un ieliek 1 litrā auksta ūdens un uz lēnas uguns vāra 1 stundu. Pēc tam notecina caurdurī, ziedus izmet. Zaļganajā šķidrumā ieber 1 kg cukura un atkal uz lēnas uguns vāra apmaisot 1 stundu. 15 minūtes pirms vārīšanas beigām pielej 1 citrona sulu. Tad ļauj nostāvēties vienu dienu, un pieneņu medus ir gatavs.
Ēd pa tējkarotei dienā - labākais vitamīns, kas var būt :)