muzungu

Triis lietas man zaalju skapiitii staav VAI vakar mana Afrikas pieredze papildinaajaas ar triis jaun

Dec. 3., 2010 | 02:02 pm
No:: muzungu

03.11.2010

1. Lietus sezonas pirmaa diena. Jauks silts lietus. Patiikams veess laicinjsh. Vispaar jaa, man patika. Protams tas ir tikai saakums un driiz naaksies uz offisu peldeet – taa ljaudis runaa, bet nu jaa… ir ok pagaidaam.
2. Alergjija no mango. Smiekliigi vispaar. Sapampa ausis. Palika sarkanas. Labi, ka man ir gari mati :D Shodien atkal seja pamst – viena acs iet ciet. Nav forshi. It sevishkji neforshi ir tas, ka taa alergjija uzkrita man uz galvas kopaa ar tresho lietu.
3. Malaarija. Juuuhuuuuu! Kas man patiik tropiskajaas slimiibaas – tas ka praktiski nav iespeejams palaist taas garaam. Nav taa ka triis dienas danco apkaart tuudalinj – taadalinj un ceturtajaa nokriit gar zemi beigts.
Piemeeram veedera slimiibas, kas ir nopietnaas.. tur nav – “Aj dakter, es tak nezinaaju. Man tikai bik veeders saapeeja…”. Tur ir taa, ka staavi un prieciiga taada kokjetee ar kaadu lokaalo un peekshkji Ups, tu jau esi apdirsusies. Nekaadas aizturiites manu draudzinju. Un ja taa gadaas, tad ir skaidrs, ka kaut kas nav labi, vai ne?
Un dzeltenaa slimiiba. Tavi acu baltumi, meele, smaganas… nu viss, kas nav melns, paliek pienenes dzeltenumaa. Ne tikai pats vari pamaniit, bet arii citi to redz un turaas pa gabalu.
Mana malaarija atnaaca pie manis peec darba. Temperatuura stundas laikaa uzkaapa no 36.0 liidz 39.1. Limfmezgli saap kaa traki, visi muskulji, lociitavas. Jaa, arii caureja. Galvas saapes, totals pagurums un neeeshana. Taa luuk. Un tad ir skaidrs – jaaiet pie daktera. Aizgaaju, mhm – malaarija. Tad naak smiekliigaa dalja par zaaleem. Man ir jaadzer 8 tabletes dienaa pret malaariju uuuuun 6 tabletes dienaa prêt malaarijas tableshu izraisiitajiem blakuseffektiem – tu jau zini, vemshana, galvassaapes, gjiibonji un citi siikumi :D Shii nakts nebija laba. Es nejutos nekaada. Temperetuura no 40 nosliideeja uz leju tikai uz riita pusi. Plus protams garstaavokli uzlaboja mana aizpampusii seja. Kaut kaa taa lielos vilcienos ir. Man teica ka peec trim dienaam buushu vesela. Redzees. Man jaabuut. Kaa tad es aizbraukshu uz Lusaku sagaidiit savu Daargo? M?

Ak un Eike tak izslimoja malaariju pirms nedeeljas. Un tas viss ir ar visaam malaarijas tableteem, moskito tiikliem un ko tik nee.

Shodien esmu stingri apnjeemusies pabeigt ieluugumus. Es jau dabuuju pa galvu no maaciitaaja, ka nav veel izsuutiiti.

Uuuun visforshaakais ir tas ka decembra saakumaa es, Tomas, Sandra un Valdas – mees laizham uz Livingstonu‼! Es taa, nu taa gribu uz turieni aizbraukt, ka jau tagad smaids pa visu aizpampusho gjiimi! Uuun veel mees ar Tomasu (vinsh to veel nezin) brauksim uz Kapi. Taa esot dikti skaista vieta. Man gribas uz Ndolu pie Vladimira un Kasamu pie Valdasa un Sandras un uz Chibombo pie Lienes (tur gan es aizbraukshu noteikti task weekaa) un uz Samphia pie Daavja un Cindy. Redzees kaa buus ar to braukaashanu :) Man jau pus laiks ir nolauzts. Palikusi tikai aste kam jaapaarkaapj :D

Link | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.