Munthon - Citaats iz graamatas Al Application Programming by M. Tim Jones

About Citaats iz graamatas Al Application Programming by M. Tim Jones

Previous Entry Citaats iz graamatas Al Application Programming by M. Tim JonesAug. 31st, 2005 @ 06:39 pm Next Entry
Beyond the fears of creating an artificial intelligence that turns us into its servants, many other moral issues must be answered if an intelligent machine is created. For example, if scientists did succeed in building an intelligent machine that mimicked human thought and was considered conscious, could we turn it off?
Current Music: Sparks - Girl From Germany
(Leave a comment)
[User Picture Icon]
From:[info]cxubrix
Date: August 31st, 2005 - 07:29 pm
(Link)
Nu nebuus taa nekad! Man un veel 200 cilveko lielai auditorijai to pieradija Latvijaa loti cienijams zinaatnieks, profesors, doktors vai kas taac!
[User Picture Icon]
From:[info]munthon
Date: September 1st, 2005 - 09:52 am
(Link)
Tas ir tikai viena cilveeka apgalvojums pret kaada cilveeka apgalvojumu. Man jau kaut kaa shkjiet ka cilveeks, kas atljaujas rakstiit graamatu shaadaa virzienaa vareetu buut nedaudz lielaaka autoritaate nekaa "Latvijaa ljoti cienijams".
Bet tik tas jau taads mans spriedums.
Tas ka naakotne tuvaakos 10-20 gadus uz priekshu nav paredzama, to pieraada 80-o gadu holivudas filmas par naaktoni :)
Autors shai graamataa AI iedala divaas daljaas - Strong AI, ko vinjsh arii sauc conscious entity un Weak AI. Par to otro taa kaa viss skaidrs - inteligjenaas molekulas, veljasmashiinas, balss/ateela atpaziishana, dazhaadas speeliites - shahs, dambrete utt. Daudzas lietas kuras jau mees sen neuzskatam par AI, bet par tehnologjiju kas straadaa.
Bet ir tas otrais virziens, kas arii lai ar leenaam, bet tomeer kustaas uz priekshu, piem Blue Gene projekts - tiesa tas tiks vairaak izmantots lai simulaacijaas peetiitu dazhaadas garigas un fiziskas slimiibas, bet tomeer tas ir labs saakums.
(Leave a comment)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba