Munthon - Datorsimulaacijas

About Datorsimulaacijas

Previous Entry DatorsimulaacijasJun. 13th, 2005 @ 05:06 pm Next Entry
Ljoti interasantam rakstam uzduuros, kaada mums visiem ljoti labi zinaama iestaade - LANL (Los Alamos National Laboratory) izstraadaajusi programmeeshanas valodu Scout. Ar shiis valodas paliidziibu var veikt daudzas peldoshaa punkta operaacijas izmantojot nevis datora CPU (Central Processing Unit) bet gan GPU (Graphics Processing Unit). Tas esot pat aatraak prieksh datorsimulaaccijaam, kur jaaveic daudzi apreekjini, kuri nav atkariigi no aareejiem datiem. Par rezultaatu var paarliecinaaties [sheit].
Pilns raksts [sheit]

Tas man atsauc atminjaa, kaadu projektu, kas jau aizseedeejies puspabeigts uz mana cietnja tieshi procesora (es taa vismaz domaaju) veiktspeejas deelj.

Un veel kaads citaac:

Peter Schröder, a computer simulation expert at the California Institute of Technology, believes graphics processors have great potential for scientific research. "There is a real market driving this hardware that we can use for scientific computation," he told New Scientist.
Schröder adds that the approach is particularly well suited to "anything that has high floating-point needs with low communication needs" – in other words intensive mathematical calculations that can be easily split up into individual portions. This is because graphics chips contain many individual processing cores that are suited to performing intensive calculations on their own.
Current Music: Tyr - The Rune
(Leave a comment)
[User Picture Icon]
From:[info]cxubrix
Date: June 13th, 2005 - 10:31 pm
(Link)
tipa otreiz DSP dzeki izdomaajusi..kas naakamais? divritenis?!
[User Picture Icon]
From:[info]munthon
Date: June 14th, 2005 - 11:04 am
(Link)
Tipa, es muljkjis, kas ir DSP?
[User Picture Icon]
From:[info]cxubrix
Date: June 14th, 2005 - 11:22 am

DSP

(Link)
Nu ir taada lietinja:)

tipa palasiju raxtu un izraadaas, ka sie ir veel lielaaki sienaazhi un neko nav izgudrojushi, vnk beidzot saakushi izmantot briivos resursus..

Par dsp google saka:
A specialized digital microprocessor used to efficiently and rapidly perform calculations on digitized signals that were originally analog in form (eg voice). The big advantage of DSP lies in the programmability of the processor, allowing parameters to be easily changed.
gandriiz pareizi..tikai mainaa fiicha ir, ka visas kaukulaacijas notiek ar floatingpointa dzuku un ja paluur veesturee, tad briesmu lietas atklaajas:)
Tajaa laikaa, kad intel ar sawu 4004 seedeeja autinjos un nevareeja vien beigt priecaaties, ko tik nevar sakaukuleet ar 4 biti shinu un jau bija pielikusi bikses par 8080..izraadas, ka motorollai jau bija 56 bitu DSP, kurs maaceeja ar floating pointu visaadus briinumus veikt..iedomaajie ja industrija saaktu balstiities nevis uz nefloating 4->8->16->32->64... bitu dzukiem, bet uzreiz uz 56 bitu floating dzuka, bet tacu nee! redz floating dukus paaraak sarezgiiti programmeet! a kaadas tik tajaa dsp fiichas ir...ak, asaras birst..
[User Picture Icon]
From:[info]munthon
Date: June 14th, 2005 - 11:45 am

Re: DSP

(Link)
Nu neteiktu viss ka sienaazhi, kaada jeega izgudrot kautko ja tas jau kaa Tu saki ir jau paveikts. Tieshi sho briivo resursu izmantoshana jau ir tas boonuss. Leetaak - eertaak - aatraak.
Sheit jau vairaak uzsvars tika likts uz to, ko viedais dzhuks uz sav maajas datora var paveikt un ko jau esoshaa industrija piedaavaa shaadu risinaajumu veikshanai. Piekritiisi - krutu video karti nopirkt ir daudz daudz leetaak neka iegaadaat kaadu vairaakprocesoru mashiiniiti vai ko tamliidziigu. Un ja rezultaats ir vienaads tad kapeec maksaat vairaak?
Par to veesturi runaajot - mosh arii Rulleetaajs bij paveicis briinumus, bet kaa veries kaa ne - nebij tik liels pieprasijums peec tiem. Tas visu izsaka, pasaule atrodas pieprasijuma/piedaavaajuma liiknju krustpunktaa.
(Leave a comment)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba