moloko - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
moloko

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Sifonu neiroze Nov. 7th, 2006|06:30 pm
moloko
Reizēm, skrienot pa piedilušajām betona kāpnēm gar aizvērtajām durvīm, kas relatīvi simetriski izvietojušās stāvos, un kasatšķiras tikai ar krāsu un smaržu, kura izlaužas caur atslēgas caurumu un rada ierobežotu identifikāciju, iedomājos par tiem daudzajiem sifoniem, kas ir mums visapkārt un ko man varbūt nekad neizdosies atskrūvēt.

Par neirozēm vēl neesmu rakstījis, bet tā ir ļoti interesanta tēma. Daudzi baidās par to runāt, varbūt patoloģiskam slimniekam ir attaisnojums, jo slimības atzīšana būtu pēdējā sakāve un atzīšanās nenormālībā. Bet neirozes taču ir tādas mazas patīkamas novirzītes (nepatīk? es domāju, lai iet, sauksim vien par novirzītēm).

Piemēram, mana sifonu neiroze - atrodoties svešā dzīvoklī, man ļoti gribas aizdambēt izlietni un tad, draudīga klusuma ieskautam, ar zaglīgu noslēpumainību atrast pareizās durtiņas pie sifona, atskrūvēt to un iztīrīt. Tu varbūt lasi un smīkņā, bet padomā par to, ka esmu bijis tavā mājā un varbūt arī tavs sifons jau ir manu roku skrūvēts. Un to jau vēl daudzi nezina, daži tā arī nodzīvos - varbūt apjauzdami, bet nekad neuzzinot, ka sifons ir mājas intīmākais elements. Varat iedomāties, kas sifonā ir iekšā, varbūt gribat sarakstu ar tā saturu? Un tas jau vēl nav viss, vai zināt, cik jūsu mājā ir sifonu un cik ir to, kas it kā darbojas, bet, kad no rīta pieceļaties, izlietnes malā skaidri saskatāmi brūni sakaltuši putu burbulīši no pēdējās roku mazgāšanas, un tas tikai tāpēc, ka ūdens aiztek pārāk lēni un ziepes ar visu, kas nāk no jūsu rokām (te jau vēl vienu sarakstiņu varētu sataisīt), skalinās vairākas stundas izlietnē, kad vannas istabā izslēgta gaisma un jums jau sapnītis rādās.

Varētu vēl turpināt par viesnīcām un atšķirībām Eiropā un Āzijā; un Āfrikā bieži vien vispār nav sifonu, un tad neirozei var veidoties komplikācijas un varbūt tās var selekcionēties un izveidoties jauni tās veidi.

Drīzumā taps nākamā neirotiskā rindkopiņa par sīpoliem. Neticēsit, bet, rakstot par sifoniem, biju stiprā sīpolneirozes ietekmē, un tas viss kreisās rokas pirkstgalu dēļ, kurus es nepārtraukti ošņāju un gūstu sava veida neirotisko smaržas apmierinājumu.

Es neesmu agresīvs vai nenormāls un neesmu arī patoloģiski slims - tikai mazliet neirotisks.
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: