Trešdiena, 26. Jan 2005, 09:31
[info]mexican: Re: ?

Nu par tiem aizspriedumiem tas ir diezgan komplicēti. Izstāstīšu ar vienu piemēru.->
Man bija draudzene, divas pat (ne jau vienlaikus :)), un abas rīkojās identiski. Situācija: sēžam kādā pilsētā kādā laukuma. Viņa vēro garāmgājējus. Iet divas dvīnītes apmēram viņas vecuma abām vienādas drēbes. Taču miesasbūve nedaudz atščirīga. Un nu tagat nu viņa sāk aplikt dvīnes - paskaties kādas bikses vienai pa mazu otrai pa lielu, utt. Nu noliek līdz ar zemi abu meiteņu gaumes sajūtu. Es pasmīnēju taču nekā konkrēta arī nepateicu. Un tā viņa darijās vairākas reizes ar daudziem cilvēkiem.
Otrai meitenai ar ko draudzējos bija tāda pati problēma. Arī paskaties kāda kleita, kādas kājas utt.
Bet aču ir tas jau nodrāztais teiciens par gaumi nestrīdās un kur nu vēl šitā nolikt kādu cilvēku tikai tapēc ka viņam nedaudz neveiksmīgi sanācis saģērbties. Vajag taču paskatīties arī no citām atskaites sistēmām, vrbūt tam citam šķiet, ka tu esi saģērbies bezgaumīgi un nejēdzīgi.

Bet par tiem aizspriedumiem tur vēl daudz ko teikt. Kautvai cilvēks nenosodītu citus tikai par to, ka viņiem ir pilnīgi pretēji uzskati, reliģiskā piederība, rase, dzīves veids, seksuālā piederība. Labi neliekuļošu te es ar bieži pasmejos par citādākiem cilvēkiem, bet zem tā nekā nav es viņus uzskatu par tādiem pašiem, kā es no miesas, asinīm un kauliem. Tā drīzāk ir tāda nekaitīga ironijas deva. To vis labāk varētu salīdzināt ar to kā latvieši stāsta anekdotes par lietuviešiem un lietuvieši savukārt par mums,bet tur jau neslēpjas nekāda noniecināšana, vienkārši draudzīga pajokošana. Tas ISUMĀ viss, bet ir jau vēl daudz par šo tēmu ko runāt.

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: