Man pašai savas cigaretes - psihoterapeitam

About psihoterapeitam

Previous Entry psihoterapeitam7. Jan 2005 @ 14:24 Next Entry
Piemēram, no rīta aizgāju uz Tabakas izstādi. Man patika:

Garderobē mēteļus pieņēma divas tantiņas. Abas pielieca sirmi sprogainās galvas un skatījās uz manu strīpaino šalli. Pēc tam abas vienlaicīgi sniedzās pēc manas jakas un abas sniedza katra savu numuriņu. Galvas pieliektas, skaitiens ļoti uzmanīgs un vērtējošs, bet skaitļi uz numuriņiem 201 un 102. Es nesamulsu, paņēmu to, kur 102. Viņas abas saskatījās un sāka smieties. Es arī. Pēc tam jau, kad liku causrpīdīgo plastamasas gabalu kabatā, ievēroju, ka cipari tādi dīvaini..nu jā...apgriezu otrādi un ieraudzīju, ka patiesībā esmu paņēmusi 201.

Izstāžu zālē pilns ar skolniekiem. Viena meitene kā jau pierasts ar piezīmju blociņu staigā un pieraksta. Skumja tāda.Nekad neesmu sapratusi, ko bērni pieraksta tajos mazajos blociņos, un ko pēc tam izlasa. Lai gan atceros, kā pati staigāju ar tādu blociņu un kaut ko rakstīju, rakstīju, rakstīju.
Nu jā, bet viņa tāda bija viena. Pārējiem rokās mobilie. Un viņi tik fotografē un fotografē - nosaukumus un gleznas - pilnībā un fragmentus.

Tualetē durvis ar lodziņiem. Vispār es vienmēr aizeju uz VMM tualeti un paskatos pa logu, uz bērnu laukumu ar bedri smilšu kastes vietā. Liekas, ka tā ir pati mājīgākā Rīgas muzeju tualete. Varbūt tāpēc, ka zem trepēm. Tur ieejot sajūta kā bērnībā, kad slēpjoties patrepē spēlē mājas vai arī pelrušķēs. Virs galvas pa marmora pakāpieniem slīd princešu kleitu malas.

Viņas gleznas, kuras man nekad nav patikušas, šodien pēkšņi sāk stāstīt par dzīvošanu bez fona. Ziniet taču, kā viņai cilvēki gleznās - skulpturāli, spilgti, iluzori un bez fona pat tad, ja fons ir pārsātināts.
Tieši tāda sajūta šobrīd. Fona pazaudēšanas un kailuma. Spilgta kailuma. Un aizvērtas atvērtības. Teatrālas ākstības un vienkārša vienatnība.

ā...un jā, dakter, mantru "es mīlu" esmu nomanījusi pret "es ienīstu". Nevarētu teikt, ka tas priecē, drīzāk skumdina, jo ienīstu arī pašu naidu.
(Un Tu?)
[User Picture Icon]
From:[info]siltavieta
Date: 7. Janvāris 2005 - 15:27
(Link)
lasu un štukoju, nu kāds sakars tabakai ar gleznām? kaukādi īpaši tabakas izkārtojumi, visādās tabakas?
nē, nu beigās jau sapratu gan, kas pa tabaku :)
[User Picture Icon]
From:[info]maya
Date: 7. Janvāris 2005 - 15:30
(Link)
:))

ja par tabaku, tad Tabaka noteikti ir šņaucamā tabaka
[User Picture Icon]
From:[info]laukuroze
Date: 7. Janvāris 2005 - 16:27
(Link)
Es zinu, ko viņi pieraksta. Nosaukumus. Un zinu kāpēc. Jo pēc tam ir jāraksta kaut kas līdzīgs sacerējumam - vai atskaitei par to, kas patika un kas nepatika.
Un lai dabūtu labu atzīmi, iepriekš būtu vēlams nemanāmi uizdibināt, kas patika skolotājai.:)
[User Picture Icon]
From:[info]maya
Date: 7. Janvāris 2005 - 16:31
(Link)
tas jā. nosaukumus. un vēl, kas attēlots. un krāsas. un tad raksta sacerējumus...

šitie, kas fotografēja, varēs skatīties arī bildītes, lai vieglāk uzrakstīt. un tie, kuriem skolotāja teica priekšā, ko fotografēt, tiem būs desmitnieki.

bet vienlaga nepamet sajūta, ka viņi tur vienkārši velk strīpiņas un bunbiņas un tikai izliekas, ka ir iespējams kaut ko pierakstīt. :))

[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 7. Janvāris 2005 - 17:53
(Link)
Un es visu laiku gribu Tevi satikt, un dusmojos, ka nesanāk laika, un vakaros gāžos no kājām... riebīgi. Bet varbūt rīt-parīt tomēr kaut ko mazu?
[User Picture Icon]
From:[info]maya
Date: 7. Janvāris 2005 - 18:10
(Link)
rīt japalīdz mammai pārvākties...tad kaut kad vakara pusē varētu

nu un svētdien atkal rīta pusē, jo jābrauc krustmeita apsveikt dzimšanas dienā
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 7. Janvāris 2005 - 18:22
(Link)
Jāpadomā. Ja rīt vakara pusē, tad varbūt mājās kādu filmu? Bet es nezinu, vai P nav jāstrādā. Ja parīt rīta pusē, tad varētu kafiju ap 11-12?:) Kaut kur, kur ir laba kafija.
[User Picture Icon]
From:[info]maya
Date: 7. Janvāris 2005 - 18:31
(Link)
:)

filma izklausās labi. ļoti labi.

sazvanāmies rīt :)
[User Picture Icon]
From:[info]maya
Date: 7. Janvāris 2005 - 18:10
(Link)
nu jā un vajadzētu gan :)
(Un Tu?)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba