February 2019

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
Powered by Sviesta Ciba
[info]mandino wrote
on October 25th, 2008 at 12:41 am

Cels uz Afriku

Pashlaik esmu kaut kaadaa nelielaa intereneta kafeiniicaa AAhenaa, tas ir vaacijaa. Mees stopeejam uz Breemeni, lai no turienes tiktu uz Maroku ar Rajenu. Celjojums liidz shim ir bijis nereaali smiekliigs. Vakar muus liidz Frankfurtei aizveda viens dzheks, kursh studee kopaa ar mums. Vinjsh sagaidiija savu sievu Frankfurtes lidostaa, kas ir milziiga. 7 km gara. Pa celjam runaajam par visaadiem sviestiem, vinjsh ljoti patika lamaaties, kas man likaas ineteresanti prieksh 50 gadiiga amerikaanja. Es pa to laiku meegjinaaju reguleet GPS, kura runaaja tikai franciski un devu noraades, uz kurieni mums ir jaabrauc. Vaacijaa ir kalni, nenormaalaakie kalni. Un kalnos ir daudz pilseetu, kas naktii izskataas elpu aizraujoshi. Nonaacaam Frankfurtee. Mees shkjeersojaam kaadu tiltu, lai nokljuuti liidz centraalajai stacijai un man likaas, ka esmu Njujorkaa, kad ieraudziiju to nenormaali amerikaanisko skyline. Braucaam tuvaak iekshaa pilseetaa. Tuvojoties centraalajai stacijai atklaajaam, ka esam nonaakushu sarkano lukturu rajonaa, kas likaas diivaini. Vinjsh muus izlaida pie pashas ieejas centraalajaa stacijaa un pats aizgaaja "paskatiities" sarkano lukturu rajonu. Smiekliigi. Mees pa tolaiku paeedaam un atradaam hosteli. Hostelis praktiski 2 minuutes no cetraalaas stacijas. Saucaas Frankfurt hostel. Maksaaja 18 eiro. Diezgan stiliigs. Tur satikaam arii kaadu 18 gadus vecu austraalieti, kura viena pati celjo apkaart pa Eiropu. Nolikaam savas mantas un devaamies ielaas. Sarkano lukturu rajons bija taads, kaadam tam ir jaabuut. Seksa veikali, baari, prostituutas un, kas mani paarsteidza visvairaak - narkomaani. Aiz kaadas misenes mees redzeejaam chali, kursh seedeeja un lika baltu pulveriiti un tabletiites maisinjaa. Vinjam bija arii shljirces un viss paareejais ekipeejums.

Veelaak klainjojaam pa pilseetu un visu laiku meegjinaajaam nonaakt liidz tam tiltam, paar kuru braucaam iekshaa Franfurtee. Ik pa laikam vienkaarshi uzbraucaam ar liftu liidz pashai augshai kaadai maajai, kurai bija atveertas durves. Pirmajaa reizee nonaacaam kaut kaadaa veco ljauzhu deju studijaa, kur vinji speeleeja 80to gadu muuziku, Frenka Sinatras stilaa un kur bija tie nenormaali milziigie logi uz Franfurtes industriaalo centru. Amerikaaniski. Otrajaa reizee nonaacaam liidz taadai kaa Lounge Udenspiipes vietai. Vinji speeleeja taadu muuziku kaadu speelee Reval hotel Latvija kafeiniicaa "Skyline". Piipeejaam uudenspiipi. Tad devaamies taalaak. Peec aptuveni 2 stundaam nonaacaam uz taa tilta. Safotograafeejaamies un devaamies atpakalj caur kaut kaadu parku. Ejot caur parku redzeejaam nenormaali daudz zakjus. Pilns ar zakjiem shajaa lielpilseetas centraa. Paarshteidzoshi. Atpakaljceljaa uz hosteli uzinaajaam , ka striptiiza baaraa var ieiet tikai viirieshi.

Otrajaa dienaa agri no riita ceelaamies, paeedaam brokastis, savaacaamies nenormaali daudz visaadu paiku, ko vareejaam hostelii dabuut un devaamies celjaa uz liecelju. Brokastis eedaam nenormaali eiropeiskaa hostelja kafeiniicaa. Tad saakaas lielie prieki. Peec 20 minuuteem nonaacaam liidz lielceljam. Saakaam stopeet uz celja, kursh veda uz lielcelju. Peec 30 minuuteem atbrauca policija, pieprasiija muusu pases un pateica, lai stopeejam tur taalaak uz trotuaara. Man likaas, ka taa ir debiila ideja, jo nedabuusim mashiinu, tachu beigaas izraadiijaas savaadaak. Kameer seedeejaam mums garaam pabrauca mashiina, kur viens turku paaris nenormaali striideejaas un sieva gribeeja lekt aaraa no mashiinas. Psihi. Vinja beigaas izkaapa un tas chalis vinjai gaaja pakalj , tachu savu mashiinu atstaaja netaalu no vietas, kur stopeejaam, kas mums visu apgruutinaaja. Peec kaada laika muus pakjeera viens chalis un praktiski aizveda 500 metrus, no vietas, kur bijaam, uz bendziintanku. Tur turpinaajaam stopeet. Aptuveni peec 1 h un nenormaali daudz smiekliem, muus panjeema kaut kaads chalis, kuram acis bija kaa ar palielinaamo stiklu palielinaatas. Veda muus rinkjii apkaart, runaaju tikai vaaciski . Vinjsh muus aizveda liidz kaut kaadam aplim , tachu veelaak aizveda liidz vienam bendziintankam. Kas notika taalaak pastaastiishu tuvaakajaa laikaa....

Viva la France, viva la moi!!!

Ataa

(Read Comments)
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: