[info]mana_istaba wrote
on June 17th, 2009 at 11:10 am

#18

Pēdējā laikā daudz runāju par telpaugiem un balkona zaļumiem. Izeju uz lodžijas, pasēžu, pavēroju, kas zied, kas taisās ziedēt. Nopērku atkal jaunas sēklas, vajag jaunus podus, kaut kas jāpārstāda, kaut kas jāpiesien, lai vējš nepurina. Gaidu, kad ziedēs puķuzirņi. Rudzupuķes "Īrijas pļavā" kaitina- pumpuri jau labu laiku stāv, bet neveras vaļā. Toties narcise pēc pārstādīšanas ārā dzen jau otro pumpuru- neiet gulēt. Amsterdamas melnās tulpes divas pārdzīvojušas ziemu, bet neuzziedēja. Vienalga prieks bija, kad dzina asnus, un arī liels satraukums, ka nenosalst, jo ik pa laikam vēl sniga. Prieks, ka atraitnītes pašas sasējušās. Pagājušogad tik viena ziedēja, tagad jau pa stādiņam šur un tur. Atkal zied.
Vakar bija orhideju diena. Pusi dienas internetā lasīju, kas un kā labāk darāms, lai uzziedētu atkal. Tagad domāju, vai nevajadzētu steidzīgi pārstādīt keramzītā. Vakarā iegāju puķu veikalā, lai apskatītu podus, te uzradās paveca kundzīte un jautāja pārdevējai, kā orhidejas kopjamas. Ar interesi noklausījos pārdevējas atbildēs un kodu mēlē, lai neiesaistītos padomu došanā, bet nepatika, ka pārdevēja neizskaidroja, ka tas ir normāli, ka puķe kādu brīdi nezied, bet nodarbojas ar citām sev svarīgām lietām.
Vēl vakar sapratu, ka mans eksperimentētāja-improvizētāja gars nāk no manas mammas. Viņa tā pat dobēs sabakstīja sēklas ar: "Nu, redzēs, kas būs. Būs- būs, nebūs- nebūs." Es tik to vēl esmu izvērsusi kulinārijas jomā un, jādomā, arī citās.

(Read Comments)
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.

September 2009

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Powered by Sviesta Ciba