MēS vIsI mIrSiM! - Nu gan dieninja!...
July 30th, 2009
10:21 pm

[Link]

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nu gan dieninja!...
Bijaam kopaa ar 5 vaacieshiem fjordaa, kjeeraam mencas - nokjeeru 3 mencas un pollaku, kaa jau iesaaceejs, citiem kjeeraas labaak. Daudzas zivis man noraavaas, jo neesmu pieradis makshkjereet 40-50 m dziljumaa. Kugjiiti pavadiija liels kaiju bars, kas tupeeja uz uudens un pacietiigi gaidiija, liidz kaads taam pametiis zivju iekshas. Kaijas kluksteeja gluzhi kaa vistas un nemitiigi savaa starpaa pleesaas, nelabi kjeerkdamas. Zheel, ka man nebija liidzi videokameras!... Uudenii peldeeja arii lielas meduuzas, dazhas bija beernu lietussarga lielumaa un skaistas - baals kupols, daudzkraasaini tausteklji... liidz liicha krastam bija kaadi 50 metri un, kad migla izkliida, redzeejaam daudzus nelielus uudenskritumus, kas turpat vien ieshalca okeaanaa.
Vakaraa aizgaaju atkal liidz upiitei paarbaudiit kaadu bedri - nu, protams, ka pagraaba manu piedaavaato slieku kaads milzenis, no kura es tikai sudrabainu asti paspeeju saskatiit taada kaartiiga pusdienu shkjiivja lielumaa, tad zivs paarkoda auklu un prom bija. Domaaju, ka tas bija lasis, kas ir visai diivaini - Latvijas lashi upee parasti nemeedz njemt slieku. Jaa, man pasham bija paarsteigums, ka Islandee ir sliekas, bet taa nu ir.
Noskatiijos, kaa islandieshu zvejnieki tiira mencas - vinji njem tiksi pashu labaako muguras dalju - fileju - paareejo vienkaarshi izmet. Bet tur paliek veel daudz galjas!...
Uzcienaaja ar slaveno puudeeto haizivs galju un izskatiijaas manaami viilushies, kad es apeedu visus gabalinjus, ko man piedaavaaja - man garshoja, jo es to no saakuma neostiiju, bet metu tik mutee. Garshoja peec trekna kalmaara un atejas krustojuma, bet kopiespaids bija tiiri labs. Eksotika! :D
Pashlaik Islandee ir pusvienpadsmit, laukaa gaishs, apmeeram kaa Latvijaa ap devinjiem vakaraa. Bet Tu jau droshi vien guli... saldus sapniishus!

(7 comments | Leave a comment)

Comments
 
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:July 31st, 2009 - 01:43 am
(Link)
Es neguļu. Es lasu un man Skauž, mkey? :D
[User Picture]
From:[info]mamuts
Date:July 31st, 2009 - 01:45 am
(Link)
Ak, bet vinji pashi saka, ka buutu laimiigi laisties prom no shiis allazh druumaas, dreegnaas zemes...
[User Picture]
From:[info]mamuts
Date:July 31st, 2009 - 01:47 am
(Link)
Sieva piedaavaa iet guleet, pats saproti... :D
[User Picture]
From:[info]vistu_zaglis
Date:July 31st, 2009 - 02:04 am
(Link)
Nē nu dzīvot tur - dies'pasargi, tputputpu! Man tiešām laikam klaustrofobija sāktos.

Bet vot tīri kā buržuju sivēnam aizbraukt un pabaudīt nelimitēti — ot jā!
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:July 31st, 2009 - 06:40 am
(Link)
Viņi ir tik ļoti līdzīgi latviešiem...;)
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:July 31st, 2009 - 01:47 am
(Link)
neguļu.priecājos, bet neskaužu, jo laikam tak beidzot tikšu uz nedēļu prom - uz saviem laukiem.
[User Picture]
From:[info]raaha
Date:July 31st, 2009 - 09:19 am
(Link)
Tu jau saproti, ka (pārfrazējot labu draudzeni) "nekomentēju, jo mokos lielā skaudībā" :) ? Nu labi, par to pūdēto haizivi nav lieli kreņķi, bet viss pārējais: fantastika!!!!
Powered by Sviesta Ciba