May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

vēl kāda brīnišķīga diena, kas padara dzīvi raibāku un krāšņāku!

Posted by [info]magnesia on 2012.05.07 at 11:30
Jeb atgriešanās kajakā.
Staro Rīga un es arī! :)

Plānošana paņēma diezgan daudz laika un kā Krists teica - sāka likties, ka visa šo nedēļu sarakste nenotiek ar dzīvu cilvēku. Patīkami beigā sieraudzīt vaigā sarakstes otru objektu. Bet visa gatavošanās norit tādā samērā vēsā angļu mierā. Nu vismaz es tā sajutos. Kristam varētu būt sarežģītāk, jo visai nospriegots grafiks pēdējās pāris nedēļas. Atvaļinājums + pāris dabra dienas starpā un komandējums ar atpūtas rozīnīti. :)

Pirmais patīkamais pārsteigums pa dienu jau ir saulīte, kas pat visai bieži pabāž snīpi laukā pretēji prognozētajam mākoņainajam laikam. Tātad tāpēc vien jau diena būs superīga!

Uz autobusu pagūstam un tiekam pat sēdēt otrā stāvā pašā priekšā - tātad paveras labs skats. Forši! Pa ceļam skaisti skati, saulīte arī paspīguļojas. Graužam Lāču gardos ķiploku lauznīšus un kaut kādus pikantus kartupeļu čipšus. Baudam nesteidzoties.

Autoostā ieraugu reklāmu, ka te ir arī indoors climbing centre. varbut jāpārvācas uz dzīvi Northamptonā? :))))

Turpceļš vienkārši - visu ceļu atrodam gana vienkārši. Kā nekā - Krists ir parūpējies - saprintējis kartes un ko tik vēl ne! Pat izprintējis papīrus, kas mums jāsapilda un jāparaksta priekš Nene parka.

Vienīgi centrā nolažojos un aizmirstu pameklēt bankomātu, lai skaidruci izņemtu un arī kaut ko ēdamu iepirktu. Nu labi - iztiksim gan jau ar našķiem, kas ir līdzi un gan būs labi.

Beidzot!!!! Esam pie ūdeņiem, parkā, skatāmies, kā rafta vadītājs met no rafta ārā mācekļus - burtiski - peldina raftu visspēcīgākajā mucā. Ievērtējam pakavveidīgo veidojumu. Es nezinu, vai te būtu interesnati katru dienu, bet puslīdz regulāri - treniņam, mucu apgūšanai utt. Viena visspēcīgākā muca izskatās tāda, ka varbūt tur šodien pat nelīdīsim... :)
Administrācijā visu nokārtojuši (izskatās, ka par laivu viņi maksu no mums nepaņēma), saņemam inventāru, kurā iekļaujas ne tikai garā hidra, bet ari tipa drytops, kas patiesībā ir wet tops, jo der tikai aizsardzībai pret vēju.

Bruncis, ko dabonam, ir smieklīgs - vairāk līdzīnās jūras kajaku brincim, bet bez lencēm - turās tīri uz vidukļa - īss. Riktīgi tizls. Tā būtu pirmā lietas, kas būtu jānopērk, jo šitas nekam neder - uzlikt grūti - vienai pašai nesanāk, uz tā veidojas ezers braucot, kad to mēģina izliet, tad viss līst pa augšu iekšā laivā. Kajakus iedod lielus - Krista augumam ok, kāju balsti viņam pat pārāk tuvu, man maksimāli pieregulējot - tomēr pārāk tālu, bet viņiem visi kajaki tādi. Toties - tilpums liels - man par lielu, esmu kā zvana mēlīte. Kaut kāds vecs krīkeris. Nosaukumu nezinu. Šie meilā atsūtīja kaut kādu šādu nosaukumu "Creek 280's".

Un aiziet!!! Krista ideja sākt ar apakšu ir laba - iesildīties vajag. Sākumā paprāmējamies uz 1/2 pusi zem lielās mucas. Laiva stabila, nav asu kanšu. Bet gara ļoti, neesmu pieradusi pie tādiem gabarītiem. :D Galīgi nav kā mans vētrasputns. Pie palielākām pārējām mucām paspēlējamies un vienā tāda visai asā mucā - daspēlējos. :D nesnaāca nobalstīties un opā. :D Mēģinu eskimosēties, bet kaut kā neizdodas uzcelties, sanāk arī haotiski - visu laiku atrodos tajā mucā. Neko darīt - līdu ārā. Peldsezona atklāta! :D

Pat nenosalu - hidra un wet tops ir ok. Bet puļķis laivai nav atskrūvējams - nav brīnums, ka laivā jau no sākuma ūdens iekšā. Vēlāk tik sāku salt, kad bija jāpārstiepj laiva no finiša uz startu un vēju sajutu.
Vēlāk saradās arī riktīgi daudz visādu kajakeru. Pārsvarā mazās spēļu laiviņās. Inventāra izsniedzējs grieza labus loop, lecot no lielākā dambja.
Nākamreiz nobraucām visu no A-Z, arī paspēlējoties. Arī lielo mucu. 2 x. Bija ok. Par cik liela tilpuma laivas, tad i neko neraka, gāzām, uzairējot tik pāri. pa gludo.

Sajūtas foršas, atkal, pēc kāda laika iesēžoties plastmasas silē... un sajūtot ūdeni un piedzīvojumu garšu. Ņammīgi!
Aktivitātes ir tas, kas mani uzturēja "pie dzīvības" depresijas periodā LV, bet tagad mani tas pacēla spārnos. Staroju visu dienu. :)))))))

Bik kāzusi...
Ierodoties Northamptonā, autoostā ieraugām bukletus ar busu sarakstiem, atrodam pat vajadzīgos un skatamies, ka ir iespēja no parka atceļot arī ar busu līdz centram vēlāk nekā Krists bija netā atradis. Ceŗiba ilgāk patusēties pa parku.
Tā arī bijām darījuši. No upes izkāpām ~plkst 4 un sākām taisīties pamazām, jo izpētam, ka 16:45 jābūt autobusam uz centru un 17:15 man un 17:20 Kristam pa taisno uz viesnīcu ītrovā - pēdējie busi prom no šejienes. Viss norit ok, bez steigas, gurķojamies, malkojam tēju pieturā kādas 10-15 minūtes. Līdz pienāk autobusa laiks, bet kaut kā nebrauc..

Kāzuss Nr.1. gribēju paņemt baterijas lādējāmās priekš kameras (ieksā bija parastās, jau kādu laiku), bet aizmirsās. Jau turpceļā pirms ieraudzījām krāces, kamera sāka signalizēt, ka bačas tukšas, bet nu liku cerības, ka bačas labas un būs kā ar pirmajām - n-tās dienas rādīja, ka tukšas, bet es tik fočēju un fočēju (pa biškucītim). Principā - izturēja līdz beigām.

Kāzuss otrais un pats galvenais. Krists ieskatās rupīgāk sarakstā... un atskārstam, ka tas buss iet tikai darbdienās. Bāc!!! Kā mēs šitā. Es arī modrību svētlaimē pēc kajakošanas esmu pazaudējusi un aizmirsusi par svētdienas tipisko angļu netransportēšnaās politiku. Ir bez desmit pieci un nav pārliecības, ka varam aizkātot laikā. Parauju Kristu uz Nene centra autparku pamedīt šoferus, kas taisās braukt - varbūt var paspēt vēl. Pirmais jautātais braucot pretējā virzienā.

Kāzuss Nr.3 Vajadzēja pajautāt - moš viņš uz P-boro, bet viņš ir jau prom. Citi apjautātie nebraucot ne uz centru, nedz P-boro. Man gribētos vēl patusēt pa autostāvvietu, jo mašīnu te gana daudz un gan jau kāds dodas vajadzīgā vienā vai otrā virzienā, bet Krists grib iet uz autoostu. Paspēt ta tāpat nevaram, bet nu labi - ejam. Pa ceļam mēģinu stopēt, bet, protams, bez panākumiem, tas nebija nopietni. Secinām, ka gar šoseju izmestais iešanas ceļš ir ātrāks nekā gūgles piedāvātais ceļš gar upi (tas gan bija jaukāks, protams).

Kāzuss Nr.4. Pa ceļam redzam, kā garām, centra virzienā aizšaujas garām auto ar kajaku uz jumta, kuru redzēju Nene centrā.
Es savu busu esmu 100%īgi nokavējusi. Ja Krists bizotu nenormālā ātrumā, varētu vēl pagūt uz savējo, bet negribēja pamest mani, kaut gan man nav diži, kur steigties - rīt ir brīvdiena.

Kāzuss Nr.5. esam jau pilsētā, centrā, pamanu bankomātu - vajadzētu naudiņu izņemt, ja nu būs jāpērk jauna biļete, kad pēkšņi pamanām Krista autobusu lēnām stumdamies... varbūt, ja pamātu ar rociņu, varētu tikt iekšā, bet nu nesanāca... Izrādās pietura bija turpat aiz stūra, no kuras tad tas buss arī bija departējies pirms sekundēm. Nu labi - vismaz abi esam palikuši bez normālas iespējas tikt mājās. Aizkātojam līdz autoostai.

Es vispār rēcu! Rēcu par sevi, par mums, par foršo dienu. Tāds pacilāts noskaņojums, neskatoties uz to, ka esam nekur. :D Pārcilājam visas iespējas, pat palikšanu pa nakti, izstaigājam autoostu, pētot opcijas, kā tikt. Uz Kembridžu var tikt, buss aizgājis, kamēr bijām autoostā, bet laika ziņā nebūtu nemaz ātrs variants.

Episki. Biju pamanījusi vēl kādu busu uz Londonu - KRistam, ja nokavējas pēdējais esošais - kā cerība, bet sīkāk nepētīju. Tagad izpētīju - sākums daudzsološs - brauc tikai pa piektdienām un svētdienām. Izklausās pēc vajadzīgā... Tālāk rakstīti izņēmuma datumi. Un, protams, šodienas :D

Skatamies, ka ir autobuss līdz Corby, cauri kurai braucām šurp no P-boro. Izskatās pēc vienīgā varianta - vismaz tuvāk. Kā tālāk - nezinu, autobusos esot wi-fi pieejams un Kristam līdzi kompītis - varēs kaut ko pameklēt.

Parasti pēc kajakošanas pasākumiem esmu izbadējusies, bet kaut kā ne šoreiz. Bet tomēr bišķīt gribas kaut ko ielocīt, jo kopš brokastīm esmu barojusies tikai ar pikantajiem čipšiem ar riekstu un rozīņu piedevu un Lāču foršajiem ķiploku lauznīšiem. :)
Izvelku katu kādu šokolādi no somas dzīlēm. Episki! Uz tās uzraksts "good luck!". Krists ņirdz - ja tiks līdz Londonai, būs good luck. :D

Plus vēl mušļu batoniņi - riktīga ņamma bija un kokosa bāriņš. I pietika.

Bija doma - būsim busā, uzzvanīšu Polam - moš var atbraukt pretī uz Corby, bet vispirms gribētos izpētīt citas opcijas.

Kāpjam busā iekšā, dodu šoferim savu divvirzienu biļeti un šim lielas acis - mēs tak tikai līdz Corby. Uz atbildi, ka nokavējām pēdējo busu, viņš joprojām brīnās, jo no Corby nekas nekursē - iestrēgsim un nekur netiksim - nekuriene. Bet tas nekas - mums ka tik tuvāk, kaut kā tālāk jau tiksim.

Busā pieslēdzamies netam un nočekojam takšu iespējas - vērtīgi uzzināt cenu iepriekš. 35 poundi. Secinājām, ka nav tik traki - lai iet luksus variants! :)) Pa ceļam Pols zvanīja un arī jau gandŗiz atsūtīja meitu pakaļ, kad mēs jau bijām taksī ne pārāk tālu no P-boro. :) No Corby līdz P-boro ~42 km.

Superīga, garšīga diena. :))))))
Tāds patoss un prieks iekšā. pa ceļam kolosāli skaisti, saule ar ēnām skaisti rotaļājas krāšņos dzelteni zaļos rapšu laukos. Radās gan iespaids, ka Anglijā audzē tikai rapsi, neko citu neredzēju.

Ak, un jā - veel biju apskatīt divas istabas vienā mājā. Māja izskatījās tīra, bet ar smaku, istabas ok, bet ne viena, ne otra neiedvesmoja pietiekami, pie tam pirmais iespaids par potenciālajiem kopīrniekiem arī neiedvesmoja mainīt dzīvesvietu, kaut kā likās pec klacu bābām. Pagaidīt - varbūt uzpeld kas labāks.


UPD. Bildes izliktas apskatei šeit

Reply to this entry:

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.