May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Posted by [info]magnesia on 2013.10.19 at 23:41
02.09.
Pamodušies no rīta, sākam manīt cilvēkus atstatumā metam neizpratnes pilnus skatienus mūsu virzienā. :D

Jāceļas un jātaisās prom no šejienes. Aizstaigājam, apēdam tās brokastis, kas nu mums bija. Dodamies uz pieturu skatīties autobusu. Pa ceļam atrodam meža peli(?), kura nemūk prom. Akla?
Sema info par autobusu esot kaut kur citur, bet tā pietura pretī parka ieejai ir arī man vajadzīgā virzienā.

Škiramies ar Semu - žēl, bija jautri. :)

Šodien vajadzētu tikt uz Slavonski Brod Horvātijā, kur man cs hosts. Nav tālu, tomēr...
Faktiski to miestu izvēlējos kā starpposmu tikšanai uz Szeged Ungārijā, kur Taize draugi dzīvo. Google karte piedāvāja braukt visu ceļu no Plitvices caur Budapestu. Tipa ātrāk? varbūt, bet - vai vienā dienā paveicams - fig zina. Izvēlējos tomēr pa īsākiem (kaut tie ne vienmēr tie ātrākie) ceļiem.

Sākumā pieturā stāv tikai kāda japāniete gados, stopēju vien turpat. Dīvaini, ka viņa viena pati. Kādu [ilgāku] laiku nekas nestopējas. Bet, kad parādās vesels bars pieturā, secinu, ka labi nebūs - jāiet nostāk, citādi šoferi mulst.

Tikko kā aizgāju ~5 metrus aiz pieturas, apstājas kāds vācietis. Freiburgietis.

Kurš stāsta - braucis te apskatīt vietu, kur filma par Vinetu filmēta. Ar viņu forši varēja parunāties. Tāds frīkains mazliet, lauciniecisks izskatās. Interesants. Papļāpājām par Venēciju, par ceļošanu, par nakšņošanas iespējām. Visnotaļ sakarīgi var parunāties. Gan vāciski, gan angliski. Jautrs ceļotājs.
Pateicoties tam ,ka gps cītigi neseko, pabrauca garām vajadzīgam nogriezienam - rezultātā izmet līkumu tur, kur man izdevīgāk. Paldies viņam.

Nākamais puisis mani pārvieto līdz Zagrebai. Vēl 1 toll punkts - 2. pa 1 dienu.
Kādu laiku nekas. Diezgan novēloti pamanu LV numuru pabraucam garām. Manas aktīvās mahāšnaās nelīdzēja. :D

Pēkšņi apstājas viens džipsis. Kaut ko krāmējas, taujāju, kurp. Vispār izskatās, ka apstājās ne manis dēl un brauc uz Budapestu. hmmmmmmzzzmm... Nu labi, lai iet - braucam uz Budapestu. :D Gan jau būs, kur nakšņot. Būs jāaizsūta moška sms Peteram Szegedā - moš nav vērts turp doties sakarā ar manu došanos uz Budapeštu. Vēl jāizdomā.
Nebūs tev gūgle maps neklausīt. :D

Minēju pie sevis, kas viņš par tautību. Izrādās vācietis. Strādā ar nekustamiem īpašumiem. Īrē dzīvokli Budapeštā, runā vāciski, angliski, ungāriski, rumāniski, mazliet krieviski. Vecāki dzimuši Rumānijā (bet nav rumāņi). Ta man likās - ka pēc vācieša galīgi neizskatās. Tāds slāvisks vācietis pēc sajūtām. Varbūt ne gluži slāvisks, bet noteikti ne tīrs vācietis.

Viņam bija skaļas ovācijas par manu stāstu par dušu ezerā. Viņš dikti daudz pieminēja papagaiļus. Neatceros, kādā sakarā - kāpēc uzēdies uz tiem putniem. :D

Pats viņš šad tad vienkārši aizbruac kaut kur. Tagad atvaļinājums uz ilgāku laiku un bija Karlovacā, kur sākās lietus (man ar Semu paveicās - kad vazājāmies, bija sualains, kad devāmies prom - lietains). Tad nu sadomāja, ka negrib tusēt pa viesnīcu un aizbruaca, kaut visas pārējās naktis palika apmaksātas.

488 km 8 h ar 3 šoferiem.

Reply to this entry:

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.