May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Suno UPD

Posted by [info]magnesia on 2013.08.23 at 09:23
Te ari Linux datorins, ari radas tas pats uzraksts Ubuntu. Ir ta, ka nezinu daudz ko - sis tas savadak, bet tadas ne tik nozimigas lietas. Pamata ir ok, bez "roku lausanas" var izdarit visu, ko vajag.

Joka pec gribeju parbaudit, vai varu ielikt apjomigo micro sd karti telefona, lai tur muziku varetu apjomigak klausities. Tachu nevaru, jo nevaru iznemt tur esoso karti ara. Telefons taisa citus brinumus ar - vacins, kas nosedz bateriju ir atdalijies no kadas sastavdalas un neturas ciet. Nu nekas - leikoplasts palidz. :D

Beidzot manas kajas redzes epilatoru. :D par elektroniku runajot - rozetes joprojam nav draudzigas manam stekerim.

Lidz sim visur, kur biju, suni bija draudzigi, reti kads ierejas, visur staiga ari bez uzpurniem. Bet Italija sai zina sajutos ka LV - suni nikni rej, ja eju garam majam.

Tualetes podi ari ar ipatneju udens norausanu. :)

1 dienu izdomaju, ka japavizinas pa vietejiem mazajiem ciematiem ar velo. Atkal zem mana dibua ir kruts Trek velo. Velo soma ari ir un kivere ari ir - somaa. Un velo datorins. Jauki - varesu radijumus salidzinat ar savu otra telefona gps.
E man ieteica panemt dokumentu kadu lidzi, jo karabinieri var paprasit uzradit (jo ker nelegalos stradniekus, ka ari narkotikas apgrozas).

Suno ciemata sanaca redzet beru gajienu.

Sakuma ciereju tikt uz kadu kalnainaku vietu (Suno ir pilnigs lidzenums). Nu it ka tiku mazliet, tomer tie skaistie kalni spid kaut kur taliene. Ar auto esot kadas 40 min. Karte kaut kads nacionalais rezervats. Bet, vai nu es lidz vinam tomer nedabraucu, vai nu neko ipasu tur neieraudziju, ja neskaita kartejos vina laukus.

Tuvakaja laika paredzets lielais shoppings (ar auto uz supermarketu), bet ledusskapis visai tukss.
Nepietiek ar siestu - veikali sledzas atri ciet (ok, vini sledzas vala loti agri un laba prece loti agri tiek izkerta). Vakara ciemati ir klusi, klusi, tuksi, tuksi, retais kaut kur dodas un bodes ir ciet. Izradas, tas ta izteikti del ta, ka itali augusta dodas atvalinajuma. Kuat kadi veikali jau strada, lielveikali ipasi), bet ta pati Milana var but loti klusa un tuksa augusta salidzinajuma ar ziemas menesiem, piemeram. Tomer Suno ciemata atradu atvertu veikalu vel ash ap 9 vakara.

Nepierasti. Daudzi, bet ne visi, garambraucosie un pretimbraucosie sveicina tevi. Tradicionali ar ciao. Man tas chau asociejas ar draugu sveicinasanu. Kad stalli 1 itali sveicinaju ar Hello vins nesaprata laikam, ka sveicinu un noturea laikam par nepieklajigu, kaut sveicinaju pirma. :D

Braukajos augsa-leja-augsa. Un tad leja... sasniedzu personigo atruma rekordu ar velo. Leja no kalna, protams. Vispar sajuta nebija baigi forsa, jo sture kaut ka drebeja. kaut kadi 52 km/h ar kapeikam. Nenofikseju nez kapec. telefona dzjipeklis raadija 42 ar kapeikam. Tatad tas konstanti rada nepareizi. Vienigi interesanti butu tikt skaidriba, vai nobrauktajiem km var ticet. Sanaca 40 km. Dibens sursteja, bet ne tik loti ka toreiz Potsdama.

UPD. beidzot paskatijos uz velo kompiti - tur radas, ka 48 km nobraukti. nezinu, kapec telefona gps tik atskirigi rada.

Karabinierus satiku Suno, bet neviens neko neaizradija par brauksanu bez kiveres. Iespejams suno vini sobrid ir pastiprinati tamdel, ka Festivals visu nedelu. Bet citam nekam nepievers ipasi uzmanibu.

Vel nav sanacis aiziet uz festivalu, tomer lidz sim tur ar bija tik orkestri utml. Sovakar jaaizvelk Evija turp.

Upes loti daudzas - sausas pilnigi vai gandriz. Pavasari gan esot straume laba, ka E saka - raftot varot. :)

Ir ari loti daudz bailigu kirzaku.

Ieraudziju jocigu vietu un iebraucu paskatities - ta izradas kapseta. Vai si ir ipasa Italijai vai tipiska? Tada neparasta. Itali sito lietu uztver nopietni.
Ir ari mazliet tradicionalo kapu, tomer parsvara visi salikti pa plauktiniem ar pukitem pie katra, ar vardiem un tekstiem. dazi atseviskas "budinas" (pa gimenem laikam), dazi vienkarsi plaukta. Ir svecu automats (nu lidzigi ka konfeksu automats).

Pec tam minos uz pavisam otru pusi - pils meklejumos. Nu it ka atradu vienu pilij lidzigu eku (muri parsvara), bet tur kads dzivo, lidz ar to ieksa netiku. redzeju ari siltiti ar svetas varda masas uzrakstu, bet neatradu, kur ir ta eka. :D

Shoppings: sakuma meklejam 1 saldejuma sastavdalu afrikanju veikala, kur visu ko interesantu un neparastu var dabut - tik jazina, kas tas ir un kam domats, jo pardeveji angliski neko nezina.

Lielveikala dabuju saldejumam visu. Panemu ari nogarsot kaut kadu limonadi (kas sastav no udens, cukura un kimijas - ja nav forsi, bet pagarsot gribas. dzerama bija, tomer garso pec kimijas. :D

Italu lielveikala javelk rokas cimdi, ja grib auglus/darzenus salasit. Bet vispar padargi. dargak neka domaju. Iznemot vini - ar atlaidi nopirku par nepilniem 2 eiro (tikai 50% atlaide).

Atceljaa tika pienemts piedavajums panemt picu, lai nebutu jataisa est. Sajusma nebiju, neteitku, ka Italija picas nu ir izteitki garsigakas utt. Ta, man skiet, tada blataina platisanas. Bet mazliet savadak garsoja ka tas pasas planas citur. Nu edama jau bija. Tacu neba es nu baigais gurmaans, neba picu milulis.

Tad nu dzirojot izdzeram abas to vina pudeli pa divam, uztaisiju saldejumu un padzjemmojam ar dzjambiti un bongam. Uzravu ari harmonikas jautribai. :D E gan labi atceras vel visus ritmus. :)

Reply to this entry:

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.