May 2014   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Joprojam Francija

Posted by [info]magnesia on 2013.08.21 at 01:19
Iepazinos ar majiniekiem. Pa italu modei man nelava est mazak. Tomer seit palidzeja tas, ka mamma neruna angliski. Bet mammai gadi 86, tomer nepateiksi - ar shtocinju, bet tiri sprigana saviem gadiem.

Dominiks solija mani aizvest pat ne uz tuvako punktu, kur stopet talak, bet uz Zenevu.
Tai diena pavelu izbraucam, piedevam vins piedavaja braukt ne pa shoseju, bet pa maziem kalnainiem celiem, kur skaistak. Ronas Alpi. Tomer izdomaju, ka ir biki pavels un leni iet uz prieksu - neaizstopesu lidz nakamajam punktam sovakar. Pienemu D2 piedavajumu parnaksnot vina maja. Dabonu gulesanu dela istaba un gulta, par cik dela nav majas.

vardu sakot - lauju sevi "lutinat" sava dzD. :)
jauki, ka hostam ietrapijies atvalinajums un sen nav braukajis nekur rinki.

Sai gimenitei pieder 4 zirgi. sieva nodarbojas ar zirgu iejasanu. Vienu gan vini laikam panemusi, lai zirgam ir kaut cik sakariga otra muza puse, kaut nav gados dikti vecs. Skaists zirgs, liels, stalts bijis - izbijis sacensibu zirgs, bet diemzel /piedodiet par valodu/ sapists. Ar stereoidiem parbarots. Pakalkajas ir ieliektas un tik skumju skatienu neesmu redzejusi nevienam citam dzivniekam lidz sim. Virs acim bedres, ka nabags izskatas, ka berem gatavs.
Cits zirgs varda Sortijs - mazliet negants maza auguma pieaudzis zirgs. :)

Aizbraucam ari pie D2 drauga Emanuela, satiku ari citus francuzus. Emanuelam ari pieder zirgi, pat gana daudz, laikam 15. tik neatceros, vai tai skaita bija ieskaititi 5 poniji. Pundurponiji.

Viniem sai regiona populari meklet dzivnieku fosilijas akmenii. Netala ciemata esot atrasti kada dinozaura pedu nospiedumi. Nu es nezinu, nezinu, varbut tie ir makskernieku stasti...

D2 piedava palikt vel paris dienas, tolaik aizvedot mani gan uz Perouges, kas ir izteikts viduslaiku ciemats. Vel vairak ka Gent. Ja par Gent (Be) Sebastians jau izteicas, ka staiga ka pa viduslaiku muzeju, tad Perouges tiesam sajuties ka muzeja. :) Bija jauki, bija ari interesanti muzeja - nebiju redzejusi visadus tadus instrumentus senus un ierices. tur bija ari maksla. ta "maksla", kuru, skiet, ari es varetu uztaisit. vai kads piesakas pirkt par lielu naudu? :)
Ciemats, skiet, nav aprikots ar elektribu, tomer cilveki te dzivo. Nais.

Pierunaju D2, ka tai pat diena varam paspet ari Lionu. Nav verts Lionai veltit jaunu dienu - Perouges ir pa celam uz Lionu piedevam. varbut kadam nepietiek, bet man pietika. izstaigajam vecpilsetu (D2 ir izbijis vietejais sejiene), gandriz miniaturismu muzeju, kur tomer mus neielaida (mes parak lieli, haha), uzbraucam augsa uz to baznicu/abatiju/katedrali vai kas nu tur ta bija par eku ar krustu, ar funikulieri. Tomer lejup pierunaju kapt kajam. Un netika nozelots - paris amfiteatri, kur koncerti notiek. Soreiz tikai miniaturs (Lionai patik miniaturisms). Nu labi, patiesiba tas izskatijas pec kadas grupas meginajuma. Nakamaja amfiti kada grupa trenejas kada cinas maksla. Nezinu, kura - varetu but japanu - ar mietiem melnas eksotiska piegriezuma drebes.
Bija ari dazas citas interesantas vietas lejup, bet aprakstit nav verts.

Pilsetu ar 2 upem ta ka jutos "nogarsojusi", samicitas diplomatu nr zimes redzejusi, saldejumu izbaudijusi un sa un ta, vien zel, ka D2 nedabuja karoto medu nopirkt mammai.

Sis valstis ir maizes edajas. Turklat D2 likas nesaprotami, ka var brokastis est iepriekseja diena taisitus tomatu-mozarellas salatus. Kur tiesi ir vaina - ka iepriekseja diena vai saturam? :) Un dzimumzimes pie viniem skaitas skaistuma simbols.

Vienu dienu ierosinaju, ka gribu patrEkot pa kalniem. Forsi. tur pat nevajag nekur braukt. Netalu no majas sakas taka. Uzkapam un pacillojam. Pabaroju sienazjus. tie tur edeligi. Velak kaut kad ar bildem pastastisu, ko vini ed. :D Taurini ari uz mani ka uz taurinu pievilinoso koku. Tas ir jauki, ka ne tikai odi un erces mani mil. :DD

Pedeja diena pie lielveikala nobrauciju roku gar kadiem augiem un pasmarzoju... mmm. tas tak kaut kas pazistams. D2 sufle - lavanda. Nu ne jau ziedi (kaut kadi kati - neesmu botanikis), bet ejot ara no veikala apnemos saplukt so smarzigo augu.
Lielveikala apnemos atrast kadas pogas, lai sadaritu biksu kabatas un noverstu telefonu krisanu ara. Gumijota auklina jau ir atrasta. Bet pogas tur tikai plakanas parastas. Tacu ir atrasts cits risinajums - termiski piekausejams velcro. jauki. Tagad mani telefoni un citas kabatigas mantas ir drosiba. Nu vismaz - pasargatas no nejausam briesmam. :) sapirkam ari "nelielu" pikniku. Panemu pameginat kaut kadu ipatneju saldo piragu. Francu veikalos parbauda somu saturu pie kasem.

Aizbraucam nopeldeties netala ezera. Pikniku tomer gandriz ari apedam. Njam. si diena bija pagarinajums, jo nak hosts nav pieejams.

Tas saldais bija nenormali parsaldinats, ka skebinaja.

Bet nu rit ir jadodas talak.
Dabuju zinat no Fribourgas hosta Sebastiana (S2), ka 5dien taisas but tusins. No otra hosta uzzinaju, ka sestdien tur sakas Jazz festivals. jauki. Celojuma kartiba tiek samainita par godu Sveices jauniesu un pasakumu petniecibai. :)

Bet loti jauki Francijas iepazisana tika paplasinata. :) Prieks ieksa. Par forsiem cilvekiem, neparedzetiem pozitiviem notikumiem un visu parejo. :)

Reply to this entry:

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.